Astra Group Sakarya Büyükşehir Basketbol Takımı yeni Koç Selçuk Ernak için Ormanpark’ta bir imza töreni düzenledi. Törene Sakarya Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Orhan Bayraktar, Basketbol Şube Başkanı Akif Köse, Genel Menajer Kutluhan Yavrucuk, yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı. Yönetim ve Koç Selçuk Ernak açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

KAN DEĞİŞİMİ
Sezon başı itibariyle üst lige yükselmek için bir kadro kurduklarını ifade eden Yönetim Kurulu Üyesi Akgün Altuğ, “Ligin büyük kısmı bitmiş durumda fakat son maçlarda hedefimizden uzaklaştığımızı görüp yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla bir araya gelerek, takımımızda kan değişimine ihtiyaç olduğu kanaatine vardık. Burak Bıyıktay’la karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırdık. Takımımızın başına ise Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli koçlardan birisi olan Selçuk Ernak hocamızı getiriyoruz ve bugün kendisinin imza töreni için buradayız. Bugün imzalayacağımız anlaşma hem kulübümüze, hem şehrimize, hem de hocamıza hayırlı olsun” diye konuştu.

UZUN YILLAR
Organizasyonun başarısı için kendisine duyulan güvenden memnuniyet duyduğunu ifade eden Koç Selçuk Ernak, “Sakarya, Türk sporuna kattığı değerler ve heyecanlı spor izleyicisi ile bir spor şehri. Bizim buradaki hedefimiz bu spor şehrini Süper Lig’e ve Avrupa’ya taşımak. Böyle güzel ve profesyonel bir organizasyona sahip bir takıma imza atmak için ikna olmam zor olmadı. Buradan önceki kulüplerimde çok uzun yıllar görev yaptım. Burada da uzun yıllar kalarak Sakarya şehrine başarılar yaşatmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

FARK YARATACAK OYUNCU
Selçuk Ernak; “Yönetim ile Astra Group arasındaki uyum işimi çok kolaylaştırıyor. Transfer için bir haftanın altında bir zamanımız var. Şu anda verimli oyuncu alabileceğimiz bir market yok. Bizim oyuncu bulma konusunda sağlam ilişkilerimiz var. Birkaç gündür takipteyiz. Saat farkı nedeniyle gece uyumayıp oyuncu bakıyoruz. Ama şu anda fark yaratacak bir isim bulamadık. Almış olmak içinde oyuncu almanın gereği olmadığını düşünüyorum. Kadro kurmak bir sene öncesinin işidir. Önümüzdeki senenin kadrosunu Mayıs’ta kurmalıyız. Fark yaratacak oyuncu bulursak yönetimden kredimiz var. Sorunu ortaya koymaktan ziyade çözmek önemli. Elimizdeki oyuncu grubuyla da en iyisi için çalışacağız” şeklinde konuştu.

HEDEFLER DOĞRULTUSUNDA BİR İSİM
İmza töreninde konuşan Sakarya Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Orhan Bayraktar, “Sezon başında güzel bir organizasyon ve hoca ile lige çok iyi girdik. Ardından uyumumuzun bozulduğunu hissettik ve bir kan değişimine ihtiyaç duyduk. Hedeflerimiz doğrultusunda önemli bir isim olan Selçuk Ernak hocamızı takımımızın başına getirdik” derken; Basketbol Şube Başkanı Akif Köse ise, “Süper Lig hedefi olan bir takımız. Süper Lig’de ise ilk sekiz içerisinde yer alarak Avrupa kupalarına katılmak istiyoruz. Yeni hocamız Selçuk Ernak’ı bu hedeflerimiz için uygun bularak takımımızın başına getirdik” dedi.

LİGDE RAKİP SAMSUN
Öte yandan Astra Group Sakarya Büyükşehir Basketbol Takımı, TBL 26. hafta programı kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Spor Kulübü’nü konuk edecek. 4 Mart Cumartesi günü Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda oynanacak zorlu mücadele saat 17.30’da başlayacak. Yeni Koç Selçuk Ernak’ta Samsun maçıyla takımının başında ilk karşılaşmasına çıkacak.

Editör: Haber Merkezi