GENİŞ KATILIM
Spor toplantısının üçüncüsü geniş katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda gençliğe topluma kazandırmak ve spora yönlendirmek için ortak çalışma kararı alındı. Sakarya Spor Adamları Derneği Başkanı Zeki Öztürk ve yönetimi tarafından yapılan toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı İlhan Şerif Aykaç, Gençlik Spor İl Müdürü Arif Özsoy ve Erenler Gençlik Spor İlçe Müdürü Murat Yardım, Akyazı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Adem Altun ve Akyazı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Adem Altun, Futbol İl Temsilcisi Tezcan Demir, ASKF Başkanı Yaşar Zımba, Sakarya Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileriz Derneği Başkanı Ahmet Öztürk, İl Hakem Kurulu Başkanı Özgür Aygün, Amatör Futbolcular Derneği Başkanı (AFD) Ömer Bektaş, Saha Komiserleri Derneği Başkanı Mahmut Güzel, spor temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

----

YENİ SAHALAR ŞART
İlk konuşmayı yapan AFD Başkanı Ömer Bektaş, Sakarya’da ikinci bir profesyonel takımın zamanının geldiğini söyledi. Akyazı Gençlik Spor İlçe Müdürü Adem Altun, gençleri kötü alışkanlıklardan ve özellikle bilgisayar ile cep telefon çağından biraz olsun uzaklaştırabilmek için Akyazı’da bir turnuva düzenlediklerini söyledi. Erenler Gençlik Spor Şube Müdürü Murat Yardım Erenler takımları hakkında kısa bilgiler verirken, Futbol İl Temsilcisi Tezcan Demir de idman sahalarının yetmediğini belirterek, yeni sahalar yapılması gerektiğini vurguladı.

----

TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜYÜZ
Son konuşmayı ise İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş yaptı. Durmuş, sadece eğitim düzeyinde değil okul sporlarında da Türkiye üçüncüsü olma başarısı gösterdiklerini hatırlattı. Çocukları spora teşvik etmenin şart olduğunu vurgulayan Durmuş, “Gençlerimizi spora çekmek ve spor yaptırmak için birçok çalışma yapıyoruz. Ayrıca, her ilçede bir spor dalının öne çıkıp o dalla ilgili tüm çalışmaların yapılmasını istedik. Bunun başarılması durumunda her ilçe o dalla anılacak, o dalla yatıp kalkacak, o dalla ilgili yatırımlar yapılacak. Bir ilçede tüm spor branşlarının yapılması yerine böyle yapılmasının daha sağlıklı ve başarılı sonuçlar vereceğine inanıyorum. Buradan da gördük ki aslında gençlerimiz ve çocuklarımız spor yapmayı çok özlemiş çok istiyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi