“TAKVİYE YAPACAĞIZ”
Futbol Şube Sorumlusu Erkan Sezgin transferden maddi duruma, borçlardan Kocaelispor maçına kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. Sezgin; “Bu kadar transfer yaptığımıza göre transferi açacağız. Zaten ikinci bir ihtimali düşünmüyoruz, düşünmedik. Hocamızın verdiği rapor doğrultusunda 4-5 oyuncu alacağız. Bunlar stoper, sağ ön, sağ ve sol açık oynayacak oyuncu almamız lazım. Forvette düşünebiliriz” dedi.
“DOSTÇA BİR MAÇ OLSUN”
Sezgin açıklamasında; “Kocaelispor maçı iki depremi yaşamış şehrin maçı olacak. Dostluk içinde bir maç geçmesini istiyoruz. Bu iki takım 8 sene karşılaşmadı. Artık bir şeylerin unutulmasını istiyoruz. Hepimizin bakış açısı bu olmalı. Seyircimiz bizi yalnız bırakmasın. Biz transfer konusunda elimizden geleni yapıyoruz. Onlar da bizi yalnız bırakmaz bizim için iyi olur. Kocaelispor maçında da bize zarar verecek bir şey yapmasınlar. Zaten 4 maçlık bir cezamız var. Bu cezanın artması bizi daha da sıkıntıya sokar. Depremi yaşamış iki kulübün dostça mücadele etmesi gerekir” ifadelerini kullandı. 
3-4 YILLIK PLANA İHTİYAÇ VAR
Destek bulmakta zorlandıklarını belirten Sezgin; “Sakarya’da maalesef Sakaryaspor’u seven çok insan yok. Yüzde 25’i geçmez bu sayı. Bu yüzden de şehirden destek bulamıyoruz. Bu zaman kadar planlama yapılmamış. Bu kulübe 3-4 yıllık bir planlama lazım ama maalesef buna sabredecek bir camia değiliz. Takımın dünya kadar problemi var. Bugüne kadar iyi yönetilmemiş. Maalesef projeler olmadan biz de iyi yönetemiyoruz, bizden sonra da iyi yönetilmeyecek. Kulübün kalıcı bir gelire, belirli bir oyun planına ihtiyacı var. Bunları kazanacak sabır ne yazık ki şehirde yok ama” dedi.
“SAKARYASPOR’A İHANET EDEMEZDİK”
Sakaryaspor’un menfaatlerini düşündüklerini söyleyen Sezgin “Yönetim olarak biz geldiğimizde transferi açacak para vardı ama transferi açsak takım elimizden dağılacaktı. Bu oyuncular borçlu bir şekilde gidecekti. Yeni bir takım yapmaktansa bu oyuncuların borçlarını ve peşinatlarını ödedik ve takımın iskeletini elimizde tuttuk. Aksi durumda ocak ayında 3 milyonluk bir transfer yasağı gelecekti. Bu Sakaryaspor’a ihanettir. Biz diğer yönetimler gibi olmamak için önce borçları ödemeye odaklandık. Bu da transferi açmayı geciktirdi. Tabii ki yapılan bazı eleştiriler haklı. Ama çok da acımasız eleştiriler olmasın. Biz Sakaryaspor için gece gündüz çalışıyoruz” ifadeleriyle toplantıyı noktaladı.

[[f:YeniSakarya54/videos/467699230720489]]

Editör: Haber Merkezi