Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, şehrin kuzeyinde Karasu’da yeni bir içmesuyu projesini hayata geçirdiklerini açıkladı. Dr. Rüstem Keleş, “Sakarya’mızın 16 ilçesinde tüm mahallelerimize dünya standartlarında kaliteli içmesuyu ulaştırmak adına yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda Karasu ilçemize bağlı Kurudere, Yeşilköy bölgesinde yeni bir içmesuyu projesini hayata geçirdik. Etaplar halinde inşa edeceğimiz yeni hatlar ile Karasuya bağlı 19 mahallemizi daha sağlıklı ve bol içmesuyu ile buluşturacağız. Ekiplerimiz Kurudere Mahallesinde çalışmalara başladı. Hattın 2,5 kilometrelik kısmı tamamlandı” diye konuştu.

 

1. ETAP İÇİN 10 KİLOMETRELİK HAT

 

Sakaryalıların musluklarına Türkiye’nin en kaliteli sularından birini ulaştırdıklarını belirten SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Şehrimizin kuzeyinde dev yatırımları hayata geçirdik. Yüksek teknoloji ile donatarak Karasulu ve Kocaalili hemşerilerimizin hizmetine sunduğumuz Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi ile vatandaşlarımızın musluklarına birinci sınıf içmesuyu ulaştırıyoruz. Şimdi de bölgede 19 mahallemiz için yeni bir projeyi hayata geçirdik. Projenin ilk etabında Kurudere ve Yeşilköy Mahallelerimiz için 10 kilometrelik yeni bir içmesuyu hattı ve 600 metreküplük içmesuyu deposu inşa ediyoruz. Proje ile iki mahallemize Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisinde dünya standartlarında arıttığımız içmesuyunu ulaştıracağız” ifadelerini kullandı.

 

KUZEYE 100 YILLIK GARANTİ

 

Karasu ve Kocaali ilçelerinde entegre bir içmesuyu ağı kurduklarını belirten Dr. Rüstem Keleş, “19 mahallemizi kapsayan projemizin ilk etabında Kurudere ve Yeşilköy Mahallelerimizde çalışmalara başladık. İlk etap için 3,3 milyonluk yatırım yaptık. Daha önce Şerbetpınarı İçmesuyu Tesisini devreye almıştık. İki ilçemizde vatandaşlarımızın musluklarına birinci sınıf içmesuyu ulaştırıyoruz. 45 milyon liralık yatırımla Karasu ve Kocaali ilçelerimizde hayata geçirdiğimiz 450 kilometrelik içmesuyu projemizde de çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bölgenin en az 100 yıllık içmesuyu geleceğini garanti altına alacak Çamdağı Baraj Projemizin de yakın bir zamanda ihalesini gerçekleştireceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi