Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı,  Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ başkanlığında, meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, ihracatta ilk 5 il arasında yer alma hedefine yaklaştıklarını belirtti.

EYLEM PLANI HAZIR
Yerli otomobil yatırımının Sakarya’ya kazandırılması konusundaki çalışmaları meclis üyelerine aktaran Kösemusul, “Üniversitemizle birlikte kapsamlı bir dosya ve eylem planı hazırladık. Bayram sonrasında faaliyetlerimiz hızlanarak devam edecek. Yerli otoda en doğru adres Sakarya'dır” şeklinde konuştu.

BU İŞİ BİLEN EKİP
SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, “Bu işi bilen bir ekiple çalışıyoruz. Sağolsunlar şehrimizin dinamikleri de bu çalışmaya destek veriyor. Şehrimizde yer hazırlayıp bu çok önemli milli yatırıma ev sahibi olmak istemekle birlikte hem organizasyon hem de üretim noktasında da fikirlerimiz, çalışma ve projelerimiz var. Rakiplerimizin farkındayız. Biz güçlü bir lobi ile inşallah hep birlikte çalışarak yerli otomobili şehrimize kazandıracağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

ENERJİ SEKTÖRÜNÜN RÜYASI
Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Meclis Üyesi Adnan Borazancıoğlu ise “İlimizde TSE’nin yüksek ve alçak gerilim kısa devre test laboratuvarı kurulması konusunda çalışmalar var. Konum olarak en uygun bölge Sakarya. Yüksek ve alçak gerilim kısa devre test laboratuvarı, bir kompleks olarak enerji sektörünün cumhuriyetten bu yana en büyük rüyasıdır. Milli bir projedir. Sakarya’da gerçekleşmesi halinde tüm sektörlere büyük katkıları olacaktır” dedi.

Editör: Haber Merkezi