Yüce, “Şehirle nehri buluşturacağız. Doğal Yaşam ve Sağlık Merkezi dünyada bir ilk olacak” dediü

NEHİR ADA
Şehir Nehirle Buluşacak
Sakarya Nehri'nin kenarında oluşturulacak ada ile yeni bir yaşam merkezine sahip olacağız. Nehir üzerinde sandallarla keyifli gezintilerin yapılabileceği, kısa süreli konaklama imkanı sunacak bungalov evlerini içinde barındıran, konser alanı ve yürüyüş yollarının bir arada bulunduğu Nehir Ada projesi Sakarya'nın yeni buluşma noktası olacak.

KÜLTÜR VADİSİ
Tüm Kültürler Bir Çatı Altında
Sakarya'da bulunan yerel kültür dernekleri, ortak sosyal faaliyet alanları oluşturularak bir araya getirilecek. Kültürel mimarilerine uygun inşa edilecek yapılarda vatandaşlarımız yöresel lezzetlerle buluşacak.

DOĞAL YAŞAM VE SAĞLIK VADİSİ
Sağlığımıza Doğal Katkı
Proje içerisinde; Otel, Bitki Müzesi, Müzikoterapi Uygulama Merkezi, Fitoterapi Uygulama Merkezi, Apiterapi Uygulama Merkezi, Homeopati Uygulama Merkezi, Aromaterapi Uygulama Merkezi, Biyolojik Gölet, Bitki Bahçeleri, Engelliler Rehabilitasyon Merkezi, Mini Hayvanat Bahçesi, Mesire Alanı bulunan doğal sağlık merkezini Sakarya'ya kazandıracağız.    

AFA KÜLTÜR MERKEZİ
Sakarya'nın Kültürel Hayatına Yeni Bir Soluk
1000 ve 450 kişilik iki ayrı Konferans Salonu, 110 araçlık kapalı otoparkı, birçok sergi ve fuaye alanlarının yer aldığı Kültür Merkezi'ni Sakaryalıların hizmetine sunacağız.

ÇOCUK AKADEMİSİ
Geleceğe Sağlam Temeller
8-12 yaş aralığındaki çocukların bilimsel, sanatsal, sportif ve kültürel alandaki ilgileri ve yetenekleri doğrultusunda eğitim alacakları, kişisel gelişimlerini sağlayıp daha sonraki hayatlarında araştırmacı, yenilikçi ve üretken bir yaşam biçimi kazanacakları, içerisinde tasarım ve beceri atölyeleri olan Çocuk Akademisi'ni Sakarya'ya hediye edeceğiz.

ŞEHİR KÜTÜPHANESİ
Bölgenin En Büyük Kütüphanesi
Kapalı Otopark, Fuaye Alanı, Mağazalar, Çocuk Kütüphanesi, Genç Kütüphanesi, Engelli Salonu, Bilgisayar Araştırma Salonu, Kafeterya, 2 Adet Okuma Salonu, Çalışma Alanları, Araştırma Salonu, Dijital Kaynaklar, Kapalı Arşiv, birçok sınıf ve atölyelerin yer aldığı Şehir Kütüphanesi'ni Sakarya'ya kazandıracağız.

YENİ SOSYAL GELİŞİM MERKEZLERİ
Her İlçeye Sosyal Gelişim Merkezi
Gönül belediyeciliğinin en güzel örneklerinden birisi olan Sosyal Gelişim Merkezleri'mizi tüm ilçelerimizle buluşturacağız. Mevcutta 5 ilçemizde vatandaşlarımıza hizmet sunan Sosyal Gelişim Merkezleri diğer ilçelerimizin de sosyal hayatına katkı sağlayacak.

YENİ SAMEK BİNALARI
Değer Kazanan Emek
Her yaş ve eğitim düzeyindeki bireylere hayat boyu öğrenmenin amaçları doğrultusunda faaliyet gösteren SAMEK kurslarımız, özgün mimarisiyle yenilenerek, vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

SAYEM – SAKARYA AFET YÖNETİMİ VE EĞİTİM MERKEZİ
Sakarya Afete Karşı Bilinçleniyor
Vatandaşlarımızı afetlere karşı bilinçlendirmek amacıyla hayata geçireceğimiz Afet Eğitim Merkezi'nde, idari ve teknik binaların yanında çeşitli afet eğitimlerinin yapılacağı eğitim sahalarını şehrimize kazandıracağız.

Tarımsal kalkınma gerçekleştirilecek
Sakarya’nın bir tarım şehri olduğunu ısrarla vurgulayan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem Yüce, “Toprağın ve yeşilin şehri Sakarya'ya kazandıracağımız Sakarya Tarım A.Ş. ile kırsal kalkınmayı geliştireceğiz. Ayrıca ilimize Tarımsal Destek ve Araştırma Merkezi inşa edeceğiz” diye konuştu

SAKARYA TARIM AŞ
Mısır Özü Yağı ve Çikolata Fabrikaları

Toprağın ve yeşilin şehri Sakarya'ya kazandıracağımız Sakarya Tarım A.Ş. ile kırsal kalkınmayı geliştireceğiz. Kurulacak Mısır Özü Yağı ve Çikolata Fabrikaları ile şehrimize yeni istihdam kaynakları oluşturacağız.

TARIMSAL DESTEK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Tarımda Yerli ve Milli Üretim
İlimize inşa edeceğimiz Tarımsal Destek ve Araştırma Merkezi ile tarım sektörü ve gıda sanayisi için gerçek bir zenginlik olan yerli ve milli tarımsal kaynakların kullanılmasını sağlayacağız.

SAKARYA FİDAN AŞ
Yeşilin Başkenti
Sakarya'da bulunan süs bitkiciliği sektörüne lokomotif olacak Sakarya Fidan AŞ, yapacağı çalışmalarla sektörün öncü şirketleri için merkez olacaktır. Bitki standartlarını yükselterek şehrimize ve ülkemize yeşil alanlar kazandırılması için nitelikli bitkilerin teminini ve pazarlaması sağlanacaktır.

SPOR ADASI
Geleceğin Sporcuları Adada Yetişecek
İçerisinde atıcılıktan biniciliğe, tenisten atletizme, voleyboldan basketbola birçok amatör branşı barındıran modern spor kompleksini Sakaryalıların hizmetine sunacağız.

KATLI OTOPARK
Otopark İhtiyacına Katlı Çözüm
Şehrimizin parklanma sorununa kalıcı çözümler üretip, trafiği rahatlatmak için modern, katlı otoparklar yapılacak.

YENİ BULVARLAR VE ASFALT ÇALIŞMLARI
Konforlu ve Rahat Ulaşı
Yeni bulvarlar ve asfalt çalışmalarımızla birlikte konforlu ulaşımı şehrin tamamına yayacağız. Yeni duble yollar ile trafikte alternatifleri arttıracak, grup yollarının yenilenmesine öncelik vererek hemşerilerimize rahat ulaşım imkanı sunacağız.

YATAY ŞEHİRLEŞME
Örnek Yerleşim Alanları
Toprakla temasın kesilmediği, komşuluk ilişkilerinin güçlü bir şekilde devam ettiği, gökyüzünü görebildiğimiz yatay mimari anlayışını sürdüreceğiz.

KENTSEL DÖNÜŞÜM
Estetiğe Önem Veriyoruz
Bina bazlı değil, alan bazlı Kentsel Dönüşümü teşvik ederek vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yönelik projelere önem vereceğiz.

UNKAPANI MEYDANI
Şehrin Merkezinde Yeni Bir Meydan
Tozlu camii önünde bulunan minibüs durakları yolun kenarına taşıyarak yeni bir sosyal mekân oluşturacağız. Tretuvar ve bazalt taşlarla kaplı meydanın altında, Bay ve Bayan WC'ler, Erkek ve Kadın Abdesthaneleri, Temizlik Odası ve Bebek Bakım Odası bulunacak.    

UZUNÇARŞI 3. ETAP
Şehrin Tarihine Sahip Çıkmaya Devam Edeceğiz
Sakarya'nın tarihi mirası olan Uzunçarşımızın 3. etap çalışmalarını hız kesmeden tamamlayacağız. 27 adedi tescilli, 245 adet yapı aslına uygun şekilde restore edilerek yeniden ticaretin merkezi haline getirilecek.

AKILLI ŞEHİR MEKANLARI
Akıllı Şehir Sakarya
Teknolojik ve çevre dostu projelerle meydan ve büyük parklarda çocuklarımızın özgürce dolaşıp oynayabilecekleri güven çemberleri oluşturacağız. Belediye girişi ve ilçelerimizin belirli yerlerine kuracağımız akıllı şehir asistanları ile teknolojiyi vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. YENİ SAKARYA - ÖZEL HABER

Editör: Haber Merkezi