AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "Asgari ücrete yılda iki defa zam getirilmesi konusunu Cumhurbaşkanımız zaten ifade etmişti. Bu yapılabilir” ifadelerini kullanarak asgari ücrete zam gelebileceği yönünde sinyaller vermişti. Bu doğrultuda kulis haberlerine göre temmuz ayında 850 TL’lik zam yapılacağı belirtilmesi üzerine CHP İl Başkanı Ecevit Keleş gazetemize özel açıklamalarda bulunarak, “TÜİK tarafından açıklanan enflasyon hiçbir zaman mutfak enflasyonu ile bir olmadı” dedi.

GÜVEN SORUNU

Memlekette güven sorunu yaşandığına dikkat çeken Başkan Keleş, “Asgari ücret açıklandığı zaman Cumhurbaşkanı asgari ücretin yüzde 50 üzerinde zam gördüğünü anlatıyordu. Enflasyona oranla şimdi neden Ak Parti sözcüsü temmuz ayında asgari ücrete zam yapılma fikrini ortaya attığını tekrar sormak lazım. Enflasyonu yüzde 30’larda açıklayıp yüzde 80 ve yüzde 90 oranında bir enflasyonla yaşıyoruz.  Tenceresi tamamen boş olan bir vatandaşımız esnafımız işçisine maaş vermekte zorlanıyor. İş insanlarımız büyük sorun yaşamaktadır. Demek ki bu ülkede bir şeyler doğru gitmiyor. Doların 7-8 TL’den 18 TL’ye çıkıp sonra 14 TL’ye inmesini halay çekerek kutlayanlar, mazotun 6 liradan 20 TL’ye çıkıp sonra 18’e inmesine sevinenler var. Bunları gördüğümüzde vatandaşlarımız ikilemde kalıyor yani bu memlekette artık bir güven sorunu var” ifadelerini kullandı.

ÜRETİM SIKINTISI

Ülkede üretim sıkıntısı olduğunu dile getiren Başkan Keleş, “Bu ülkenin iş adamlarının çoğu ve gençlerimizin çoğu dış ülkelere gitmek için her yolu denemeye çalışıyor. Bu ülkede artık demokrasi sıkıntısı var. Ülkede üretim sıkıntısı var. Bizler bu ülkenin yeniden adalet yeniden demokrasi hak ve hukuk seçiminde yönetilmesi için erken seçim talebinde bulunmuştuk. Yeniden güven duyulması için bu talebimize devam ediyoruz. Bu güvenle beraber dünya ülkeleri içerisinde çalışanı ve işvereniyle Türkiye’nin Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda en ön sırada yer alarak devam edecektir. Bu konu ile net cevap şudur ki; TÜİK tarafından açıklanan enflasyon hiçbir zaman mutfak enflasyonu ile bir olmadı. Mutfak enflasyonu TÜİK verilerinin 3 katıdır. O yüzden bu ülkeyi artık yöneten kişiler kendilerini arz ettirsinler” diye konuştu. Şevval GEÇİN

Editör: Haber Merkezi