ANAYASA
Anayasa değişiklik paketi ile ilgili TBMM’de yapılan görüşmelerde, dün akşam saat 18.30 itibariyle 11’nci maddede olduklarını söyleyen Özkoç, “Bildiğiniz gibi gçrüşülecek toplam 18 madde var. 2’nci turda sürprizler olabilir, özellikle meclisin yetkisinin alınması ve cumhurbaşkanının partili olması maddeleri,Anayasa mahkemesinin 15 üyesinden 12’sini Cumhurbaşkanının belirlemesi gibi maddelerde MHP’den, hatta AKP’den de sürpriz olabilir diye bekliyoruz” dedi.

MİLLİ İRADE
Söz konusu anayasa değişiklik paketinin, milli egemenliği tehlikeye sokacağına dikkati çeken Milletvekili Özkoç, “Özellikle Cumhurbaşkanının meclisi fesih yetkisi çok tehlikeli bir madde. Ayrıca Cumhurbaşkanının Bakanlar Kurulunu istediği gibi atayıp, istediği gibi fesh etme yetkisi, bütçenin meclisden değil, sadece Cumhurbaşkanının onayından geçmesi de çok tehlikeli. Bunlar milletinyetkilerinin meclisin elinden alınıp, birtek kişiye verilmesi demek” ifadelerini kullandı.

MHP TABANI
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tabanının da söz konusu tasarıya karşı çıktığını hatırlatan CHP Milletvekili Engin Özkoç, “MHP’nin hem vekillerinde, hem de tabandaki tüm Ülkücü camiada bu tasarıya karşı bir duyarlılık olduğunugörüyoruz, çünkü bu Türkiye’yi ikiye bölecek ve tehlikeye sürecek bir tasarı. O yüzden umut ediyorum ki MHP’li milletvekilleri de, MHP tabanı gibi bu konuda duyarlı olacaktır ve sonuçta tasarı meclisten çıkmayacaktır” diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi