“SONUÇLARI PAYLAŞACAĞIZ’
CHP Adapazarı İlçe Başkanı Füsun Çetin, Demokrasi kanallarının tıkandığı meclisin işlevsiz hale getirildiği halkın derdini ifade edemediği bir ortamda partili partisiz bütün Sakarya halkının sorunlarını mecliste dile getirebileceği bir platform oluşturduk. Ortaya çıkan sonuçları parti ayrımı gözetmeksizin yerel yönetimler, siyasi parti teşkilatları ve Sakarya Milletvekillerinin tamamıyla paylaşacağız” dedi.

TEMEL İNSAN HAKLARI TEHLİKEDE
CHP Adapazarı İlçe Başkanı Füsun Çetin etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye’de demokrasi zorlu bir dar boğazdan geçmektedir. AKP iktidarı, hukuk devletini ve güçler ayrılığı ilkesini ayaklar altına almış, yasama organını kendine tabi hale getirmiştir. Özerk kurumlar, bu iktidar döneminde özerkliklerini yitirmiştir. Çıkarılan yasalar ve başvurulan uygulamalarla, başta yaşam hakkı olmak üzere temel insan hakları tehlike altına girmiştir. Yurttaşların örgütlenme hakkı ve ifade özgürlüğü gasp edilmektedir. İktidarı eleştiren sosyal medya ve televizyon kanallarına ceza yağdırılmaktadır. AKP’yi desteklemeyen gazeteler ve gazeteciler, AKP mitinglerinde hedef gösterilmektedir.

BİRBİRLERİNE DÜŞMAN TOPLUM
Yurttaşlarımızın gündelik hayatı ve demokratik hakları baskı altında tutulduğu gibi, ekonomi dünyası da yolsuzluklarından doğan haksız rekabet koşullarına mahkûm edilmektedir. Dahası, iktidar, vergi cezalarını adeta bir silah olarak kullanmaktadır. Emekçilerimiz olumsuz ve denetimsiz çalışma koşullarına maruz bırakılmaktadır. AKP iktidarı, çalışanların haklarını hiçe saymaktadır. AKP, kin ve nefreti her fırsatta körüklemektedir. Kışkırtmalarla yurttaşı yurttaşa düşman etmeye çalışmaktadır. Toplumumuzu yurttaşların birbirine güvenmediği, kimliklerin ve kültürlerin birbirine düşman olduğu bir toplum haline getirmeye çalışmaktadır. ‘Millet iradesini’ dilinden düşürmeyen AKP iktidarı döneminde, seçim şaibeleri seçimlerin kendisinden daha fazla konuşulur hale gelmiştir. AKP yurttaşlarımızı gözetlemekte ve fişlemektedir. Toplumumuz korku ve güvensizlik toplumu haline getirilmiştir.

PARTİ AYRIMI YAPMADAN
CHP, Türkiye’de demokrasinin savunucusu olmayı ve çoğulcu demokrasiden yana tavır almayı kararlılıkla sürdürecektir. CHP, otoriterleşen düzenle mücadeleyi demokrasinin zaferiyle bitirme azminde ve kararlığındadır.Demokrasi kanallarının tıkandığı meclisin işlevsiz hale getirildiği halkın derdini ifade edemediği bir ortamda partili partisiz bütün Sakarya halkının sorunlarını mecliste dile getirebileceği bir platform oluşturduk. Ortaya çıkan sonuçları parti ayrımı gözetmeksizin yerel yönetimler, siyasi parti teşkilatları ve Sakarya Milletvekillerinin tamamıyla paylaşacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi