BBP Karasu Belediye Başkan Adayı Mehmet İspiroğlu’nun meclis üyesi aday tanıtımı programı adeta şova dönüştü. Başbuğ Alparslan Türkeş Parkı’nda gerçekleştirilen aday tanıtımı programı, miting havasında geçti. İspiroğlu, “Siz salonu doldurun, bizler meydanları doldururuz. Benim arkamda milletin vekilleri yok, benim arkamda milletin aslı olan büyük Karasu halkı var” dedi.

BÜYÜK DESTEK
Adayların tam kadro katıldığı program adeta şova dönüştü. Park meydanını dolduran yaklaşık 1.500 vatandaş, gönüllerinin başkanlarına ve meclis üyesi adaylarına büyük destek verdi. Coşkulu program, Ali Yavuzyiğit’in okuduğu Fetih Suresi ile başladı. Programın açılış konuşmasını BBP Karasu İlçe Başkanı Hasan Eminoğlu yaptı. Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatta olup bugün meydandaki kalabalığı görmesini istediklerini belirterek sözlerine başlayan Eminoğlu, “31 Mart’ta belediye başkanını seçeceğiz. Anlamayanlar için şöyle diyeyim: Arkamdaki binanın başkanını seçeceğiz. Ankara’yla hiçbir işimiz yok. Karasu’ya yakışan başkanı, yani bu 25 güzel insanı ve bu gönül adamını seçeceğiz” dedi.

"BİR OY İÇİN GÜLENE ALDANMAYIN"
“Karasu, kendisine bir oy için güleni değil, seçimden sonra da içtenlikle güleni seçmek istiyor. Karasu gönüllerin gerçek başkanını seçmek istiyor. Gönüllerin başkanı öyle seçim sloganlarına yazmakla olunmuyor. Gönüllerde taht kurmakla oluyor” diyen Eminoğlu, “Tutturmuşlar bir beka sorunu. Bekaya sadakat için BBP olarak 30 büyükşehirde aday çıkartmadık. 11 doğu ve güneydoğu illerinde aday çıkartmadık. Sayın Cumhurbaşkanı’mıza saygıdan Rize’de, Sayın Bahçeli’ye saygıdan Osmaniye’de aday çıkartmadık. İşte beka buna denir” şeklinde konuştu. Karasu’nun ihtiyaçlarını bildiklerini ve Karasu’nun altyapısı bittiğini, sadece üstünün kapanması kaldığını dile getiren Eminoğlu, “Yapılan yollardan su, elektrik, doğalgaz geçti. Altyapısı biten bütün yolların üzeri kapanacak. Gelip de hazır hizmete konmayı kimse hayal etmesin. Bu dediklerimizi kaydedin ve eğer bu hizmetler bitmezse bir yıl sonra yüzümüze vurun. Mehmet İspiroğlu’nun çalışmaması için kurulan bütün tuzakları başlarına yıkacağız. 25 gün sabredin ve İspiroğlu’nun hizmet kare ası olan ak saçlıların neler yapacaklarını görün” diyerek sözlerine devam etti.

"SARI’YA YÜKLENDİ"
Konuşmasının devamında AK Parti adayı İshak Sarı’ya yüklenen Eminoğlu, “20 yıldan fazladır ilçe başkanlığı yapıyorum. AK Parti’nin başkanıyken Tuna Eren ve Yakup Gençbay’la, hemen hemen her hafta bir araya gelir, Karasu’nun ne ihtiyacı var, doktoru mu eksik, hangi sorunu var diye konuşur ve çözüm bulurduk. Ama mevcut başkan ile bir tek sefer bir araya gelmedi. Sekiz yıldır telefonu bende yok. Biz doktor için Adapazarı’na çırpınırken, Karasu Devlet Hastanesi’nin şu an diyaliz doktoru bile yok. Doktorlarımız Kocaali’ye kaçıyor adeta. Soruyorum sana, sekiz yıl iktidarın ilçe başkanı olarak Karasu’ya ne yaptın? Hastane müdürünü gönderdin, doktorları gönderdin bir de eşi dostu hastaneye tayin ettirdin. Biz eski hastaneyi tamir ederken, sen yeni hastaneye işçi bulma kurumu gibi kişileri yerleştirdin. Değerli Cumhurbaşkanı’mızın gölgesine saklanma ve çıkıp kendi yapacağın siyaseti anlat. Sekiz yıldır İspiroğlu’na muhalefet yaptın, sanki muhalefet belediye başkanıymış gibi. Nasıl çalışamasın diye uğraştın, yol göstereceğine arkasından kuyusunu kazdın. Bu gidişle bu millet seni Karasu’da belediye başkanı yapmayacak bilmiş ol” diyerek sözlerini tamamladı.

"ONLAR, HİZMETLERİMİZİ KULLANIYORLAR"
Eminoğlu’nun konuşmasının ardından sahneye gelen BBP’nin merhum başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun bir dönem başdanışmanlığını yapan Cevat Tellioğlu ve BBP Sakarya İl Başkanı Cemal Can, halkı selamlayan kısa birer konuşma yaptı. Son olarak sahneye gelen BBP Karasu Belediye Başkan Adayı Mehmet İspiroğlu, coşku dolu bir konuşma yaptı. Sözlerine “Biz, onlar gibi hiçbir adayı kötülemek için siyaset yapmıyoruz. Biz, insanlara daha iyi nasıl hizmet edebiliriz, yolumuza konulan taşları nasıl kaldırırız diye siyaset yapıyoruz. Benim için çalışmadı, hiçbir şey yapmadı diyenler; yaptığımız bu parktan oturuyorlar, yaptığımız Atatürk Bulvarı’ndan geçiyorlar, utanmadan başkan çalışmadı demeye devam ediyorlar. Onlar demeye devam edecekler, biz de çalışmaya ve sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz” diyerek başlayan İspiroğlu’nun konuşmaları sık sık sloganlarla kesildi. “Biz, onlar gibi hiçbir adayı kötülemek için siyaset yapmıyoruz. Biz, insanlara daha iyi nasıl hizmet edebiliriz, yolumuza konulan taşları nasıl kaldırırız diye siyaset yapıyoruz. Benim için çalışmadı, hiçbir şey yapmadı diyenler; yaptığımız bu parktan oturuyorlar, yaptığımız Atatürk Bulvarı’ndan geçiyorlar, utanmadan başkan çalışmadı demeye devam ediyorlar. Onlar demeye devam edecekler, biz de çalışmaya ve sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz” diyen İspiroğlu sözlerine şöyle devam etti:

"BUNLARI YAPTIK, ÇALIŞMADI DEDİLER"
“350 kilometre doğalgaz, 450 kilometre su hattı geçerek yollarımız tekrar tekrar kazıldı. Altyapı çalışmaları bitmediği için, halkın parasını israf etmemek için yollarımız çalışmalar bitmeden yapamadık. Yapsak, bir daha kazılacaktı, bir daha yapacaktık. Yetmedi telefon hatları geçti, elektrik hatları geçti. Kaliteli hizmet için yapılan bu yatırımları sabırla bekledik. Adımızı çalışmayan başkana çıkarttılar. Bugüne kadar 300 bin ton asfalt döktük. 182 kilometre, maliyeti ise 42 milyon lira. Yaptık ve siz bizlere yetki verdiğiniz sürece de yapmaya devam edeceğiz. Hakkımda konuşan onlar, benim yaptığım asfaltın yamasını yapamazlar. Asfalt şantiyesini yapamaz dediler, yaptık. Beton santralini yapamaz dediler, onu da yaptık. Kamyonları alamaz dediler, 5 tane çöp kamyonu, 5 tane iş kamyonu, 2 tane silindir aldık. Şimdi de takılmışlar 46 milyona. Meclis kararıyla aldık. Para İller Bankası’nda. Gelir, yapılan işlere bakarlar ve parasını öderler. 32 Evler mevkiinde 36 bin m² üzerine kurulu tesis yaptık. 16 bin m² spor kompleksi yaptık. Bu parkın da adını Başbuğ Alparslan Türkeş parkına çevirdik. Yaptığımız spor sahalarını görmek bile istemiyorlar. Çünkü gözleri var görmezler, kulakları var duymazlar, böyle münafıklar çünkü. Yaptığımız hangi hizmeti ve yatırımı beğendiler acaba? Neyi taktir ettiler? Çünkü amaçları hizmete taş koymak, bizleri engellemek”

"SARI’YA HODRİ MEYDAN!"
BBP adayı Mehmet İspiroğlu, “Onlar, Sayın Cumhurbaşkanı’mızın ve iktidarın gölgesine saklanarak siyaset yapmaya ve sonlarının görmezlikten gelmeye çalışıyorlar. Ben ise önce Allah’a sonra sizlerin desteğine güvenerek BBP’den aday olup, beş yıl daha hizmet etmeye talip oluyorum. İşleri güçleri yok, her gittikleri yerde benimle uğraşıyorlar. Buraya vekil getirsinler, bakan getirsinler hepsine diyecek sözüm olur. Benim arkamda büyük Karasu halkı oldukça hiçbir şeyden korkmam” diyerek. Sarı’ya ‘hodri meydan’ dedi. “Basının önünde karşı karşıya gelelim. Hodri meydan. Yaptıklarını tek tek anlatayım. Belediyeyi nasıl icraya verdiğini anlatabilecek misin?” şeklinde konuşan İspiroğlu, sözlerini “Milletin ahırdan ineğini, sırtından paltosunu alan bu kişi, şimdi sizlerden oy istiyor. Bu halk, elindekini avucundakini alan sana oyunu verir mi? Ben gönül rahatlığıyla her partilinin oyunsa talibim, çünkü onların başkanı olmaya adayım. Allah bana ömür verdiği sürece sizlerin hizmetkarınız olarak yaşayacağım ve hizmetkarınız olarak öleceğim. Gerekirse şerefimle öleceğim ama şerefsizce yükselmeyeceğim” ifadeleriyle tamamladı. Konuşmaların ardından tek tek sahneye davet edilen Karasu Belediye meclis üyesi adayları, büyük coşku eşliğinde halka tanıtıldı. Program, vatandaşların bol bol hatıra fotoğrafı çektirmeleri ile son buldu.

Editör: Haber Merkezi