Şehrimizdeki sağlık yatırımlarının yetersiz olduğunu söyleyen İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan, “Sakaryalılar Sakarya’da gözlerini kapatamıyor. İnsanlar kendi şehirlerinde dahi ölemiyor. Hastalarımız yatak yetersizliğinden başka şehirlere sevk ediliyor” dedi

HÜR MEYDAN
İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan, Hür FM’de yayınlanan Hür Meydan programının konuğu oldu. Gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü Engin Arapoğlu’nun gündeme dair sorularını yanıtlayan Kılıçaslan, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TAM KAPANALIM
Hükümetin korona virüsle mücadele için aldığı tedbirleri yeterli bulmayan Kılıçaslan, “Biz başından beri en az 15-20 günlük tam kapanmayı önerdik. Zamanında bu yapılsaydı salgın belki de bu kadar büyümezdi. Şimdi de aynı öneriyi yapıyoruz. Belli bir süreliğine tam kapanmayla vaka sayılarını azaltabiliriz” dedi.

HER ŞEYE PARA VAR
Salgının bir de ekonomik boyutu olduğunu söyleyen Selçuk Kılıçaslan, “Bilhassa tam kapanma döneminde gerekli maddi yardımlar da hükümet tarafından yapılmalıdır. Her şeye para bulan, en zor zamanda bile 5 müteahhidinin dolarla yapılan ödemelerini aksatmayan hükümetimiz vatandaşına da pekâlâ para bulabilir” diye konuştu.

İNSANLAR MUTSUZ
İnsanların mutsuz olduğunu söyleyen Selçuk Kılıçaslan, “Esnaf çok mutsuz. Birçoğu yeterli ciroyu yapamıyor. Bazısı siftahsız dükkân kapatıyor. Ve maalesef bir bölümü de kepenk kapatmak durumunda kalıyor. Esnafın ertelenen ödemelerinin günü de geldi ama maalesef cepte para yok! Gençler de işsiz ve umutsuz” ifadelerini kullandı.

MHP İLE POLEMİKLER
Özellikle Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tabanı ve yöneticileriyle sık sık polemik yaşanmasının nedenini açıklayan İl Başkanı Kılıçaslan, şunları söyledi: “Birbirinin benzeri tabanlara sahibiz. Ama biz forvet oyuncusuyuz. Biz hücuma çıkarken birileri de formamızdan çekecektir. Mücadele yapılabilir ancak biz fair-play’in önemli olduğunu vurgulamak istiyoruz. Sonuçta bu maç bitecek!” Kılıçaslan, parti içi meselelerin de artık kapandığını ve ülke gündeminin İYİ Parti’nin iç meseleleriyle meşgul edilmesini doğru bulmadığını kaydetti.

DEPREME HAZIRLIK
Şehrin 25 senedir aynı siyasi düşünceyle yönetildiğini söyleyen Selçuk Kılıçaslan, “Bu süre zarfında yapılan iyi işler de kendilerinin eseridir, yanlış ve kötü işler de” dedi. Belediyelerin performansını da değerlendiren Kılıçaslan, şöyle devam etti: “Şehrimizde edebiyatı yüksek bir belediyecilik var. Maalesef şehrin bir kimliği yok. Tarım alanları imara açıldı. Depremin üzerinden 21 sene geçmesine karşılık alınmış herhangi bir önlem yok. Hala daha düz bir araziye sahip olan ve de Türkiye’ye vagon yapan fabrikaya sahip ilimizde raylı sistem taşımacılığı yapılmıyor. Otopark eksiği var. Bilhassa Yenikent bölgesi âtıl bırakıldı, bir türlü geliştirilemedi.”

İCRAATLAR YETERSİZ
Merkezi hükümet tarafından yapılan icraatların da yetersiz olduğunu savunan Kılıçaslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sakarya’nın sağlıkta, eğitimde, ulaşımda ve de ekonomide durumu ortadadır. Bilhassa hastaneler çok yetersiz. Sakaryalılar Sakarya’da gözlerini kapatamıyor. İnsanlar kendi şehirlerinde dahi ölemiyor. Ağır hastalarımız sürekli başka şehirlere sevk ediliyor. Bin yataklı hastaneden ses seda çıkmıyor. Bakın Kocaeli’de 2013’te proje ihalesi yapılan hastanenin inşaatı hala sürüyor. Daha bizde proje ihalesi bile yapılmadı. Yani en az 10 sene daha bu hastaneyi konuşmaya devam edeceğiz gibi görülüyor.”

Editör: Haber Merkezi