İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, katıldığı bir televizyon programında 17 Ağustos 1999 depremi sürecinde dönemin iktidarının başarılı olduğunu söyledi. 30 Ekim'de yaşanan İzmir depremi ile o dönemi karşılaştıran Dikbayır, günümüz iktidarının sınıfta kaldığını ifade etti. AK Parti İl Başkanı Yunus Tever de Dikbayır'a cevap verdi. Tever: “Sayın Dikbayır dönemin Başbakanı’nın gazetecilere ‘hava aydınlandığı an haberi aldık ve çalışmalara başladık’ demecini hatırlayıp biraz olsun utanmaz mı? 99 depreminin faturasını AK Parti iktidarları olarak yıllarca bizler ödedik. Milletin aklıyla alay etmeyi bırakın artık! Marmara depremini hep birlikte yaşadık. Maalesef Sayın Dikbayır’ın çok beğendiği hükümetin ne ekipleri ne de temsilcileri Sakarya’mızla ilgilenmedi. Kendi yaralarımızı kendimiz sardık” dedi.

‘DÜŞMANLIĞI BIRAKIN’

İl Başkanı Yunus Tever, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye Cumhuriyeti, AK Parti iktidarında yaraları saran güçlü bir devlet olmayı başarmıştır. 2011 Van Depremi’nin ardından nasıl ki 1 yılda şehir inşa edildiyse İzmir’de de aynı titizlikle çalışmalar yürütülecektir. Dikbayır’ın ifadeleri, dört günü aşkın süre boyunca enkazdan canlarımızı çıkarmaya çalışan devlet yetkililerimiz ve gönüllülerimize karşı ayıptır.

Dikbayır’ın ifadeleri, 91 saat sonunda Allah’ın lütfu olarak canlı bir şekilde enkazdan çıkarılan Ayda bebeğin kahramanlarına hakarettir. Devletimiz İzmir’de son ana kadar titizlikle çalıştı. Bundan sonra da deprem mağdurları için sıkı çalışacak ve en kısa sürede kendilerini yuvalarına kavuşturacaktır. İYİ Parti Milletvekili Ümit Dikbayır’ı bu söylemleri sonrasında insaflı olmaya, AK Parti ve Erdoğan düşmanlığını bir kenara bırakıp doğruları konuşmaya davet ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi