DEVA Partisi İl Başkanı Mehmet Erdoğan, döviz kurundaki artış nedeniyle başta kamu hastaneleri olmak üzere birçok hastanede tıbbi malzeme tedarikinde yaşanan sıkıntıdan dolayı ameliyatların durma noktasına geldiğini belirterek, “Ekonomik kriz nedeniyle sağlık sistemi de komaya girdi” dedi.

MALZEME SIKINTISI
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan sağlık alanında yaşanan kriz ile ilgili basın açıklaması yaptı. Erdoğan, büyük oranda ithal ürünlerden oluşan tıbbi malzemelerin tedarikçiler tarafından temini ve sürekli artan kurlara bağlı olarak fiyatlandırılmasının artık imkansız hale geldiğini söyledi.

SADECE MUAYENE
Erdoğan, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Sakarya'da son haftalarda hastaneye giden vatandaşlarımızdan bu yönde bir çok şikayet aldık. Başta kalp-damar, beyin cerrahisi ve ortopedi gibi pahalı malzeme gerektiren ameliyatlar durma noktasına geldi. Cansiperane hayat kurtarmaya çalışan hekimlerimiz malzeme eksikliği nedeniyle sadece muayene yapabiliyor. Hastalarımız da şifa bulmaya gittikleri hastanelerden tedavi olmadan dönüyor. Bunun sorumlusu sağlık sistemini felakete sürükleyen iktidardır.”

ÇÖZÜM BULUNMALI
İl Başkanı Erdoğan, “Bu duruma bir an önce önlem alınmalı. Malzeme olmadığı için doktorları hastalar arasında tercih yapmaya zorlayan bu duruma acilen çözüm bulunmalıdır” diye konuştu.
Dövizdeki ve enflasyondaki artışa rağmen ürün fiyatlarının hala güncellenmediğini belirten Sağlık Sanayicileri Derneği "6 Aralık'tan itibaren hastanelerden gelecek ürün taleplerine cevap veremeyeceklerini" duyurmuştu.

Editör: Haber Merkezi