ZİYARETLER
İYİ Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Uzm. Dr. Cihan Kolip, Modern Sanayi sitesi esnafı ile bir araya geldi. Esnaf işlerin azlığından ve yaptıkları hizmetlerin bedellerini alamamaktan şikayet etti. Alacak defterlerinin kabardığını anlatan esnaf, borçlarının da katlandığını belirtti. Uzm. Dr. Cihan Kolip, Sakarya’nın ekonomik krizi en fazla hisseden illerden biri olduğunu belirterek, “Çünkü burası esnaf ve çiftçi kendi. Kriz önce bu kesimleri vuruyor. Önceden 2-3 kişi çalıştıran esnafımız, bugün görüyorum sadece kendisi kalmış. Ya da en fazla 1 kişiye ekmek verebiliyor. Çünkü kendisi bile ayakta durmakta zorlanıyor” diye konuştu.

İŞSİZLİK SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ
İşsizlik oranlarının son yılların en yüksek seviyesinde olduğunu belirten Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Sakarya’da ilk 5 yılda işsizliği azaltacağız. Türkiye ortalamalarının çok altına indireceğiz. Sakarya nüfusunun yarısından fazlasının geliri tarımsal faaliyetlerden. Dolayısıyla tarıma çok ciddi katkılarımız olacak. Sakarya’yı Türkiye’nin organik üretim merkezi yapmayı hedefliyoruz. Tarımsal işsizliği bitirmek istiyoruz. Bu Sakarya’ya ciddi katkılarda sunacaktır. Diğer yandan esnafımızın hizmet koşullarını modern hale getireceğiz. Onlara yeni pazarlar bulacağız. Çarşılarımızı markalaştıracağız.” Diye konuştu.

ARİFİYE VE SERDİVAN
Uzm. Dr. Cihan Kolip, akşam saatlerinde ise Arifiye Kirazca Mahallesi ve Serdivan Esentepe Mahallesi’ndeki programlara katılarak vatandaşla bir araya geldi. Sakarya’nın her ilçesinde topyekun bir seferberlik başlatacaklarını anlatan Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Örneğin Kaynarca’dan başlayarak Karasu ve Kocaali’ye kadar turizm bölgesi seferberliğimiz olacak. Güney kesimlerimiz ağırlıklı olmak üzere ciddi tarımsal yatırımlarla ilgili seferberliğimiz olacak. Tarım okulları, tarım entegre tesisleri, ciddi tarımsal destekler. Mesela Söğütlü, Ferizli ilçelerimiz başta olmak üzere hayvancılık ile ilgili projelerimiz olacak. Taraklı bölgemizde Türkiye’nin en büyük geriatri ve yaşlı yaşam merkezi yapacağız. Arifiye’mizin lojistik üstünlüğünü kullanacağız. Erenler’e kültür caddesi yapacağız. İlçe merkezlerinde kentsel dönüşüm projeleri hayata geçireceğiz. Göllerimiz, yaylalarımız, nehrimiz ve tüm doğal güzelliklerimiz ile ilgili hem koruma hem de turizme kazandırma çalışmalarımız olacak” dedi.

SAKARYA FARK ATACAK
İlk 5 yıl sonunda ciddi sorunlarını geride bırakmış bir şehir olarak Türkiye’de örnek olmaya başlayacaklarını anlatan Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Ondan sonra da Avrupa’da ve dünyada fark edilecek bir şehri oluşturacağız. Sakarya kadar doğal güzellikleri ve potansiyeli olan bir şehir, dünyanın hiçbir yerinde yok. Yapacağımız doğru işlerle, bu özelliğimizi tüm dünyaya duyuracağız” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi