Serdivan’ın hemen hemen bütün mahallelerinde olduğu gibi Selahiye’de de çok ciddi imar sıkıntılarının olduğunu iddia eden Zafer Kazan göreve gelmesi ile birlikte bu mağduriyetlerin giderileceğini söyledi. Dört temel ilke doğrultusunda bir yönetim anlayışı sergileyeceklerine dikkat çeken Kazan: “Adil olacağız dostlarım. Vatandaşa 2 kat imar izni verirken başka bir yerde şehrin ortasında cadde54 gibi 6 katlı ucubelere beton mezarlığına izin vermeyeceğiz. Kimsenin arsasına haksız yere el koymayacağız. 18 uygulamaları ile kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Şeffaf yöneteceğiz. Belediyemizin gelirlerini de, giderlerini de beyan edeceğiz ve bu beyanımızı internet sitemizde yayınlayacağız. Birlikte yöneteceğiz, tıpkı şimdi gelip sizleri dinliyor, görüş alış verişinde bulunuyorsam, belediye başkanı olduğumda da geleceğim, hatta o zaman daha çok geleceğim.  Halkçı bir belediyecilik örneği göstereceğim. Öyle ki ekonomik olarak çok sıkıntılı günler geçirdiğimiz şu zamanda belediyenin gelirlerini Serdivanlı vatandaşlarımıza destek olmak için kullanacağım.” Diye konuştu.

“GENÇLERİMİZE İŞ İMKANI”
Serdivanlı işsiz gençler için meslek edindirme kursları açacaklarını anlatan Zafer Kazan: “Meslek edindirme kursları açacağız. Tam donanımlı eleman yetiştireceğiz. Sadece eğitim vermekle kalmayıp şirketlerle anlaşmalar yapacak ve bu meslek edindirme kurslarında eğitimini tamamlamış gençlerimize iş imkanı sağlayacağız. Tarım diyorum her defasında. Tarımı kalkındıracağız. Kooperatifler kuracak, çiftçimizin emeğini değerinde satmasını sağlayacağız. Köylünün sütünü biz alacağız ve tüm Sakaryalılara ulaştıracağız. Sadece çiftçiyi kalkındırmakla kalmamış, aynın zamanda bu süreçte istihdam alanları açmış olacağız.  Bunlar sadece bir örnek. Daha birçok projemiz var. Gençlerimize, ev hanımlarımıza, çalışanımıza, esnafımıza. Hep birlikte üretecek, birlikte kazanacağız.” dedi.

TAŞIMALI EĞİTİM SORUNU
Taşımalı eğitim uygulanan Selahiye’de, bu uygulamadan yararlanamayan ailelere de söz veren Kazan: “Eğer ki taşımalı eğitimden yararlanamayan, maddi yersizlik içinde olan ailelerimiz var ise onlara söz veriyorum bu öğrencilerimize ailelere destek olacağız” şeklinde konuşan Serdivan Belediye Başkan Adayı Avukat Zafer Kazan gösterdikleri güzel ev sahipliği için kendilerine teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi