İyi Parti İlçe Teşkilatı, Türkiye Emekliler Derneği Adapazarı Şubesini ziyaret etti. İyi Parti Erenler İlçe Başkanı Şemsettin Duman ve yönetim kurulu üyeleri, Şube başkanı Orhan Büyü ve yönetimi ile bilgi alışverişinde bulundu.
Ziyaret sırasında açıklama yapan başkan Orhan Büyü “SGK kaynaklı dernek olduklarını ve üyelerine faizsiz taksitli yakacak temininde ve diğer asli ihtiyaçlarında yardımcı olmaya çalıştıklarını” söyledi. Ayrıca Emeklilerin yaşam mücadelesi verdiklerini bir gün herkesin emekli olacağını bu sebep le herkesin derneğe sahip çıkmaları gerektiğini söyledi.

BİR EMEKLİNİN YAŞADIKLARI
İYİ Parti İlçe Başkanı Şemsettin Duman bir emekli ile aralarında geçen anektodu aktardı; “Emekli abimizin çocuğu, babasını ziyarete gittiğinde palto ile oturduğunu görmüş ve babasına, bu soğuk havada doğalgazı neden yakmıyorsunuz demiş.
Babası oğluna, ‘oğlum bu ortamda doğalgaz yakamıyoruz tasarruf etmeye çalışıyoruz’ dedikten sonra serzenişte bulunmuş, ‘Evladım biz bu devlete ne istedi ise verdik, askere çağırdı gittik, vergi istedi verdik. Emekli olduk şimdi bize yaşam mücadelesi vermek için çırpınmayı nasıl reva görüyor?’
Şimdi Almanya'dan emekli olup gelip burada güllük gülistanlık tablo çizenler var ya hani orada 1200 Euro civarı emekli maaşı alanlar bu anekdotu tekrar okuyup ona göre konuşsunlar. Oradan aldıkları bir maaş ile aylık tatile çıkanlar burada emeklilerin aylık maaşları ile evde ancak sokağa çıkıp market market ucuz ürün ve bayat ekmek alma turuna çıktıklarını da göz önüne alsınlar” dedi.

Editör: Haber Merkezi