AK Parti Erenler İlçe Teşkilatında 43. İlçe Danışma Meclisi toplantısı yapıldı. İl Başkanlığı Koordinasyonunda Teşkilat puan sistemi (TPS) ile ilgili ve referandum süreci ile ilgili bilgi veren İlçe Başkanı Resul Yılmaz konuşmasında yapılan faaliyetler hakkında bilgiler vererek çalışmalar için teşkilat üyelerine teşekkür etti.

“ERENLERE GÜVENİYORUM”
Şehircilik ve Belediyecilik ile alakalı Cumhurbaşkanı ve Başbakanın katılımları ile Cumhurbaşkanlığı külliyesinde gerçekleştirilen Şehircilik Şurası programından gelerek Danışma Meclisi toplantısına katılan Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, “Kentsel Dönüşüm Projesinde ilk etabın bittiğini ikinci etapta ise 144 konutluk inşaat çalışmalarının başladığını belirtti. Bin yataklı hastane ve ikinci üniversitenin Erenlere kazandırılması ile ilgili girişimlerinin devam ettiğini hatırlatan Başkan Öztürk “Diğer tavsiye edilen yerlere nazaran hastane Erenler’de olacak gibi görünüyor” dedi. Referandum ile ilgili Genel Merkezin Sakarya’da koyduğu hedefin yüzde 75 olduğunu belirten Öztürk, Erenler’in asgari yüzde 85 oy alması için tüm teşkilata ve Erenlere güvendiğini ifade etti.

MİLLETVEKİLİ UNCUOĞLU
AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu konuşmasında “Belediye Başkanımız Cavit Öztürk Kentsel Dönüşüm sürecini Erenlerde çok iyi yönetti. Erenler Kentsel Dönüşüm Projesi Türkiye’ye örnek bir model oldu. Bir yatırım fırsatı olarak yatırımcıların bu fırsatı kaçıracağını zannetmiyorum. Belediye Başkanımız da bu konuda son derece araştırmacı ve girişken bir tavırla tüm ihtimalleri araştırıyor zorluyor ve birden çok çözümlü alternatifler üretmeye çalışıyor. Şehircilikte örnek gösterilebilecek yapılaşmanın bundan sonrada devam edeceğine inanıyoruz. Bu projenin sağlıklı bir şekilde nihayete ermesini sağlamak için bizde elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi. Hastane konusunda Erenler Alancuma bölgesinin lokasyon olarak iyi bir konumda olduğunu belirten Uncuoğlu,“Çalışmalar ve değerlendirmeler halen devam ediyor. Bin yataklı hastaneyi arazinin beğenilmesi ve Erenlere kazandırılmasıkonusunda bizde destekliyoruz katkı sağlıyoruz” dedi.

“HERKES BEN DE VARIM DİYOR”
AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu referandum süreci ile ilgili de bilgiler verdi. Çok kapsamlı bir anayasa değişikliği için mecliste bir süreç yaşadık. Muhalefet artık çaresiz kalıp bunu engellemek için kürsü işgali, kendini mikrofona zincirleme, kabinlerden saatlerce çıkmama, oy vermeyi yavaşlatma gibi her şeyi yaptı. Biz AK Parti Grubu olarak teknik ve taktik olarak hedefimizi belirlemiştik. Çok şükür fire vermeden Milliyetçi Hareket Partisinin de desteği ile bu çok önemli hükümet sistemindeki değişikliği içeren anayasa değişikliği meclisten geçti. Daha önceden birçok lider başkanlık sistemini dile getirmesine, istemesine rağmen bunu hayata geçiremedi. Anketler yapılıyor AK Partili birçok seçmen gönülden inanmış. Başkanlık sistemini davasının taçlanacağı bir nokta olarak görüyor. Özellikle Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığında bu sistemin çok daha mükemmel olacağına canı gönülden inanıyor. O yüzden herkes büyük bir sabırsızlıkla ben de varım diyor. İnşallah milletimizin evet oyları ile bu süreci tamamlayacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi