AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı Büyükşehir de dahil olmak üzere 15 belediyede zafer kazandı. Büyükşehir’de Ekrem Yüce rekor oyla seçilirken Adapazarı’nda Mutlu Işıksu, Serdivan’da Yusuf Alemdar, Erenler’de Fevzi Kılıç, Arifiye’de İsmail Karakullukçu rahat kazandı. En yüksek oyu Akyazı Belediye Başkan Adayı Bilal Soykan aldı. AK Parti Söğütlü, Kocaali, Geyve, Sapanca ve Ferizli’de de rahat kazandı. Karapürçek ve Kaynarca ilçelerinde başlarda kötü gelen sonuçlar sandıkların açılmasıyla AK Partili adayların lehine döndü. MHP’nin Taraklı adayı İbrahim Pilavcı da yüzde 60’ın üzerinde oy alarak seçimi rahatlıkla kazanmasını bildi.

BÜYÜKŞEHİR
Büyükşehir Belediye Başkanlığını, kesin olmayan sonuçlara göre, Cumhur İttifakı AK Parti adayı Ekrem Yüce kazandı. Girmiş oldukları bu seçimde kendilerine yürekten destek veren AK Parti ve MHP teşkilatlarına teşekkür eden Yüce, "Şu anda Sakarya’mız, farklı bir gelişme olmazsa eğer Cumhur İttifakı'na büyük destek veren 3. il oldu. Burada emeği geçen, bizlere maddi manevi destek veren herkese teşekkür ediyorum. 4 ay 4 gündür meydanlardayız. Devamlı birlikte çalıştığımız, nefeslerini kesmeyen, yorulmayan, gecesini gündüzüne katan bütün gizli ve aşikar kahramanlarımızı yürekten tebrik ediyorum." dedi. Yüce, bundan böyle Sakarya'nın büyükşehir belediye başkanı olacaklarını, hiç kimseyi ayırt etmeyeceklerini vurgulayarak, şöyle konuştu: "Hiç kimseye ayrım yapmadan, sen, ben demeden, zayıftır, güçlüdür demeden, zengin, fakir demeden ne gerekiyorsa hizmet ayrımı yapmadan Sakarya’mızın hizmetinde olmak için aranıza gelmiş bulunmaktayız. Bu hizmetkarlığımızın Sakarya'ya hayırlar getirmesini diliyorum. Ana vizyonumuz ve misyonumuz, evvela vatandaşlarımızın gelir düzeyini arttırıcı birtakım yatırımlar yapmak olacak. İkincisi yine vatandaşlarımızın yaşam standardını yükseltici yatırımlarımızı yapmak. Üçüncüsü ve en önemlisi, içinizdeki en zayıfınız hak ve haklı karşısında bizim yanımızda en güçlüsü olacaktır, içinizdeki en güçlünüz hak karşısında bizim yanımızda en güçsüz ve en zayıfınız olacaktır."

ADAPAZARI
Adapazarı ilçesinde belediye başkanlığını, kesin olmayan sonuçlara göre, Cumhur İttifakı AK Parti adayı Mutlu Işıksu kazandı. Adapazarı halkına kendilerine başkanlık görevini verdiği için teşekkür eden Işıksu, "En yakın oy oranına baktığımızda neredeyse iki katından daha fazla oy oranıyla... Bu bizim çok çalışmamız, milletimize çok güzel hizmetler yapmamız gerektiğiyle ve bize güvendiğiyle ilgili bir mesajdır. Dolayısıyla biz de bu mesaja layık olmak için 7/24, gece gündüz milletimize hizmet edeceğiz inşallah." Dedi. Mutlu Işıksu, önceki seçimlere göre daha uzun süren bir kampanya dönemi yaşadıklarını anlatarak, "Ama çok bereketli oldu. Çok sayıda vatandaşımızla buluşma imkanı oldu ve dertleştik, paylaştık. Nasıl bir hizmet ve yönetim anlayışımızın olacağını paylaştık. Zaten Cumhur İttifakı'yla çıktığımız bu yolda, milletimizin bu teveccühüne, güvenine de layık olmaya çalışacağız." diye konuştu. 

SERDİVAN
Serdivan ilçesinde belediye başkanlığını, kesin olmayan sonuçlara göre, Cumhur İttifakı AK Parti Adayı Yusuf Alemdar kazandı. AK Parti Serdivan İlçe Başkanlığı önünde seçmenlere hitap eden Alemdar, bugüne kadar gösterdikleri vefa ve samimiyet için partililere teşekkür etti. Partililerin kendisini hiç yalnız bırakmadığını belirten Alemdar, "Bizimle beraber Türkiye'deki tüm illere, ilçelere örnek olacak şekilde bir çalışma ortaya koydunuz, bunun için hepinize çok teşekkür ediyorum. Cumhur İttifakı'nın belediye başkanı olarak, 10 yıldır sizleri üzmedik, aldatmadık, yanıltmadık, başınızı öne eğdirmedik, inşallah bundan sonraki 5 yıl içerisinde yine beraber çalışacağız." diye konuştu. Alemdar, meclis üyeleriyle Serdivan'ı geliştirmeye ve ilçeye hizmet etmeye gayret edeceklerini belirterek, "Bu desteğe, bu gayretinize, samimiyetinize çok teşekkür ediyorum. Sevinmek hakkınızdır, taşkınlık yapmadan, başkalarını da çok fazla üzmeden sevinebilirsiniz. Rabbim çıktığımız bu yolda bizleri mahcup etmesin." ifadesini kullandı. 

ERENLER
Erenler ilçesinde belediye başkanlığını, kesin olmayan sonuçlara göre, Cumhur İttifakı AK Parti adayı Fevzi Kılıç kazandı. Kılıç, oy tasnifi sonucunda, Erenler'de başkan seçildiğini açıkladı. Sahada 75 gün Erenler ilçesinin her kesimine hitap ettiklerini, bir araya geldiklerini, dertlerini dinlediklerini, projelerini anlattıklarını aktaran Kılıç, "Sandık iradesine saygılıyız. Çıkan sonuç, güzel ve beklediğimiz bir sonuç. Allah nasip ederse tabii bir sorumluluk var, almış olduğumuz sorumluluğu en güzel şekilde yerine getireceğiz. İnşallah Erenler haklımızın bize vermiş olduğu emanetin en güzel karşılığını seçimlerden sonra vereceğiz." dedi. Kılıç, MHP İlçe Başkanı, yönetimi, kadın ve gençlik kolları ile meclis üyesi adaylarına teşekkür ederek, "Hakikaten kendileri sonuna kadar bütün programlarımızda vardılar, ilişkilerimizi son derece iyiydi. Beraberce bir seçim süreci geçirdik, ittifaktan dolayı memnunuz." diye konuştu.

FERİZLİ
Ferizli ilçesinde belediye başkanlığını, kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı İsmail Gündoğdu kazandı. Gündoğdu, yaptığı açıklamada, oy tasnifi sonucunda, Ferizli'de başkan seçildiğini açıkladı. İsmail Gündoğdu, "Söylenecek çok fazla bir şey yok. 76 günlük maratonun taçlandığı gün inşallah" dedi.

TARAKLI
Taraklı ilçesinde belediye başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre MHP Adayı İbrahim Pilavcı kazandı. Pilavcı, oy tasnifi sonucunda Taraklı'da başkan seçildiğini açıkladı. Dertlerinin bundan sonraki süreç olduğunu belirten Pilavcı, "Allah bizi mahcup etmesin, sözler verdik. Burada kardeşlik kazandı, ittifakı güçlendirdik. Önceki oyların üzerine oy kattık. Tek derdimiz bundan sonraki süreç" ifadelerini kullandı.

AKYAZI
Akyazı ilçesinde belediye başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, Cumhur İttifakı AK Parti adayı Bilal Soykan kazandı. Kendileriyle hareket eden MHP ile AK Parti teşkilatındaki herkese ve ilçe halkına teşekkür eden Soykan, "Akyazı güzel olacak ve bunu hep beraber yapacağız. Akyazı'nın neye ihtiyacı varsa ne gerekiyorsa onu yapacağız. Ne söz verdiysek Allah'ın izniyle hepsini yapacağız. MHP teşkilatı ve AK Parti teşkilatındaki herkese ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Emanetiniz emin ellerde." diye konuştu. 

SÖĞÜTLÜ
Söğütlü ilçesinde belediye başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Koray Oktay Özten kazandı. Özten, oy tasnifi sonucunda, Söğütlü'de başkan seçildiğini açıkladı. Sonuçların Türkiye, Sakarya ve Söğütlü'ye hayırlı olması temennisinde bulunan Özten, şunları kaydetti: "Bundan sonra herkesi kucaklayacağız, beraberce çalışacağız. Seçim bitti, çalışmaya başlayacağız artık. Kazasız, belasız bir seçim süreci geçti. Bundan dolayı da bütün aday arkadaşlarıma çok çok teşekkür ediyorum. Saygı ve sevgi çerçevesinde ve birbirimizi kırmadan seçim süreci geçirdik. Beni seçmeyenlere seslenmek istiyorum; biz artık bir ve beraberiz. Komple Söğütlü’yüz. Beraberce elimizden geleni yapacağız inşallah."

ARİFİYE
Arifiye ilçesinde belediye başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı İsmail Karakullukçu kazandı. Karakullukçu, yaptığı açıklamada, yeniden belediye başkanı seçildiğini söyledi.  Seçim sonuçlarının Arifiye'ye ve memlekete hayırlı olmasını temenni eden Karakullukçu, "Bu seçim sürecinde eksikleri görerek ve telefi ederek, milletimize ve Arifiye’mize en güzel şekilde hizmet edeceğiz. Kaldığımız yerden eksikleri tamamlaya tamamlaya inşallah hizmetlerimizi sürdüreceğiz" diye konuştu. 

KOCAALİ
Kocaali ilçesinde belediye başkanlığını, kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Ahmet Acar kazandı. Üçüncü döneminde kendisini seçen vatandaşlara teşekkür eden Acar, "Cumhur İttifakı'nın enerjisini, heyecanını sandığa yönlendirmiş olmanın sonucu diye düşünüyorum. Seçmenlerimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah Türkiye genelinde de Cumhur İttifakı'nın başkanlıkta aldığı oyun üzerinde oy alarak yüzümüzün güleceğini, ilçemiz için daha güzel işlere imza atacağımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

KARAPÜRÇEK
Karapürçek ilçesinde belediye başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Orhan Yıldırım kazandı. Zor bir seçim süreci yaşadıklarını ve bir dönem daha göreve getirildikleri anlatan Yıldırım, "Bir dönem daha buradayız. Halkımıza hayırlı hizmetler yapar, bu teveccühü karşılıksız bırakmayız inşallah." ifadelerini kullandı.

KARASU
Karasu ilçesinde belediye başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, Cumhur İttifakı AK Parti adayı İshak Sarı kazandı. Sonuçların, ülkeye, millete ve ilçeye hayırlı olmasını dileyen Sarı, "Seçim sonuçları kesinleştikten sonra ivedi olarak iş başına geçmek istiyoruz. Bu başarı, ittifakın sonucudur." ifadelerini kullandı.

GEYVE
Geyve ilçesinde belediye başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, Cumhur İttifakı AK Parti adayı Murat Kaya kazandı. Kaya, yaptığı açıklamada, oy tasnifi sonucunda, Geyve'de yeniden başkan seçildiğini bildirdi. Kendisiyle yol yürüyen Cumhur İttifakı üyelerine, dua eden ve sandığa sahip çıkan vatandaşlara şükranlarını sunan Kaya, "Şunu görüyorum ki gerçekten omzumuza büyük bir yük yüklediniz. Bize durmak yakışmaz, önümüzdeki 5 yıl içerisinde de sizlerle beraber çok güzel hizmetler yapacağız." ifadelerini kullandı.  Kaya, bundan sonra bütün güçleriyle hizmet etmeye odaklanacaklarını vurguladı.

HENDEK VE PAMUKOVA
AK Parti’nin eski ilçe başkanı Ali Kemal Sofu’yu aday gösterdiği Hendek’te seçimi Büyük Birlik Partisi (BBP) adayı Turgut Babaoğlu rakibine fark atarak kazandı. Mevcut başkan Cevat Keser ile girilen Pamukova Belediye başkanlık seçiminin galibi ise büyük bir farkla Saadet Partisi adayı Güven Övün oldu.

Editör: Haber Merkezi