CHP Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu ve yönetim kurulu üyeleri, pandeminin vurduğu esnafı ziyaret etti. “Cesaret biziz, emek biziz, mücadele biziz” parolasıyla yola koyulan CHP’li kadınlar ilk olarak Sakarya Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Ali Ak’ı ziyaret etti. CHP’li kadınlar kuaförlerin sorunlarını gün içinde de ziyaretlere etmeye devam ederek yerinde dinledi. Akabinde, Kadın Kolları İl Başkanı Azize Çeroğlu’na İl Başkanı Ecevit Keleş de katıldı. Yanlarındaki heyetle birlikte, Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle kadın muhtarları ziyaret ettiler.
İlk olarak, Erenler Merkez Mahalle Muhtarı Ayşe Uzunoğlu’nu ziyaret eden Çeroğlu ve Keleş, oradan da Adapazarı İstiklal Mahalle Muhtarı Nazan Elçin’le bir araya geldi.
Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Kadın Kolları, tüm ilçelerde farkındalık yaratmak adına esnaf ziyaretlerinde maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymayı da ihmal etmedi ve çalışmalarına bu kurallara riayet ederek devam etti. CHP’li kadınlar ilçelerde çiçek, ata tohumu, dezenfektan, kolonya ve maske dağıtmayı da unutmadı.

DÜĞÜN SALONU İŞLETMECİLERİ DE ZOR DURUMDA
CHP Kadın Kolları’nın gündeme getirdiği bir diğer esnaf grubu da düğün salonu işletmecileri oldu. Başkan Çeroğlu, “Salon sahipleri işletmelerini açık tutmak için çırpınıyor ve bunlar artık son çırpınışlarımız diyor.” dediğini aktardı.

“DEVLET TAM DESTEK VERMELİ”
Birbiriyle bağlantılı sektörler olan düğün salonu ve kuaförlerle ilgili sorunları aktarmaya devam eden CHP’li Çeroğlu, “Kuaförler açık ama kapalı olmaktan bir farkları olmadığını söylüyorlar. Düğünler iptal oldu. Birçok sektör artık evden çalışıyor, okullar açık değil. İnsanlar kuaföre gelecekleri zaman tedirgin oluyorlar. Kiraların ve faturaların ödenmesi zaten zor. Pek çok kuaför de bu duruma direnemiyor ve ekmek teknelerini kapatmak durumunda kalıyor. Kuaförleri şu an devlet krediye yönlendiriyor ama kredi de borca sokuyor. Onu nasıl ödeyecekler? Devletin tam destek vermesi gerekiyor” dedi.

MÜCADELE VURGUSU
CHP’li kadınlar, Özel Özlem Akyel Meslek Edindirme ve Mesleki Gelişim Kursu Kurucusu ve Sakarya Kuaförler, Güzellik Salonları Odası Yönetim Başkan Vekili Özlem Akyel’i ziyaret ederek kursiyerler ile sohbet ettiler. “Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı var” sözünden yola çıkan kadınlar, kah dertlenip, kah neşeyle kahvelerimiz yudumlarken, her birinin birer Cumhuriyet kadını olduğunu, örgütlü ve daha dirençli mücadele etmeleri gerektiğini vurgulayarak, bu uğurda mücadele edenleri de unutmayıp yad ettiler. CHP’liler son olarak bileşeni oldukları Sakarya Kadın Platformu’nun basın açıklamasına ilçe örgütlerinin de katılımıyla katkı verdiler.

“KOTALAR DAR HEDEF İKTİDAR”
CHP Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu son olarak sözlerini şu ifadelere yer vererek noktaladı: “Örgütlenmek, örgütlenmek, örgütlenmek ve “Yaşamak” Projemizi hayata geçirilmesiyle kadınlar ve onların hayat verdiği, yanında duranlarla daha yaşanabilir bir ülke umuduyla çalışmak. Hedefimiz bu. Emeğimiz var sözümüz de olacak. Kotalar dar, hedef iktidar.”

Editör: Haber Merkezi