2023 yılında gerçekleştirilecek seçimlere 7 aylık süreç kalmışken siyaset arenasında maraton devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda Vezirköprü Devlet Hastanesi, Asarcık-Kavak Yolu, 19 Mayıs Üniversitesi Ballıca Kampüsü ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında son dönem vurgusu yapması dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 seçimlerinde son kez aday olacağını ardından bayrağı gençlere teslim edeceğinin mesajını verdi. Erdoğan’ın açıklamaları sonrasında AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, gazetemize konu ile ilgili özel açıklamalarda bulundu.

TEVER, DEĞERLENDİRDİ

Başkan Tever, “Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Samsun’daki Toplu Açılış Töreni’nde seçimler için son dönem vurgusu yaparak Türkiye Yüzyılının inşasını başlatıp, bayrağı gençlere teslim edeceğini belirtti. Tabii bu açıklama hepimizde bir hüznü, gururu, adanmışlığı ve yaşanmışlıkları göz önüne getirdi. Türkiye’yi 20 yılda 3 kat büyütmüş bir iktidarın temsilcileriyiz. Bu süreçte girdiğimiz her seçimde birinci parti, her siyasi ve ekonomik gelişmeden de alnımızın akıyla çıktık. Bunca yılda çok fazla badireler atlattık. Burada milletimizin bizlere olan güveni ve teveccühüyle her zaman başarıyla çıktık.” dedi.

SEVGİ, BAĞLILIK VE İNANÇ

Milletin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan sevgisinin, bağlılığının ve inancının hiç bir zaman azalmadığını ifade eden Başkan Tever, “Sayın Cumhurbaşkanımız Samsun’daki bu açıklamasında muhasebeyi de kimseye bırakmadan kendi kendimize yaptığımızı ifade etti. Şimdi önümüzde çok kritik bir seçim süreci var. Allah’ın izni, milletimizin desteği ve duasıyla bu kritik süreçten de alnımızın akıyla çıkacağımıza inanıyoruz. Biz, 20 yıldır yaptıklarımızın asla üzerine yatmadık, henüz yapamadıklarımızın hayıflanmasıyla daha çok çalışmayı kendimize hep bir görev edindik. Söz verip de yapamadıklarımızın peşinden koşuyoruz. Ülkemizi, dünyanın en büyük 10 ülkesi arasına sokmayı hedefliyoruz. Yerli ve milli projelerle ülkemizi büyütmeyi, geliştirmeyi hedefliyoruz. Türkiye Yüzyılına adım atacağımız 2023’ü ülkemizi küresel siyasi ve ekonomik sistemin en üstüne çıkartacağımız yeni dönemin sembolü haline getirmekte kararlıyız.” diye konuştu.

KAOSU GÖREV EDİNDİLER

Tever son olarak şunları söyledi; “Şuna da değinmem gerekir ki muhalefet partileri tabii bu açıklamadan hemen sonra bir kaos çıkarmayı kendine görev edindi. Sayın Cumhurbaşkanımızın adaylığı ile ilgili bir takım söylemler ortaya attılar. Burada hiçbir tereddüt yok. Yapılan Anayasa değişikliği ile eski 101’inci madde kaldırıldı ve yeni bir 101’inci madde yazıldı. Muhalefet hep bu kısmı atlayıp bir kaos üretme peşinde koşuyor. Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ağustos 2014’te, bir Anayasa maddesine göre Cumhurbaşkanı seçildi bir kere. O madde yürürlükten kalktı. 2018’de ise yeni bir anayasa maddesine göre bir kez seçildi. Yani iki farklı, iki defa seçilme hakkı tanıyan madde var. Burada hiç bir kafa karışıklığı yok. Hukuken de çok açık ve net bir konu, bu yüzdendir ki adaylıkla ilgili hiçbir tereddüt yok. Buradan muhalefete ekmek çıkmayacağını da özellikle belirtmek isterim.” Serkan OK

Editör: Haber Merkezi