Hedeflerinin 7 milletvekilliği olduğunu söyleyen Sofuoğlu, “Allah’ın izni ile bizim gönlümüzden geçen yedi ama altı olacaksa da kalan bir vekilliğin MHP’den olmasını isteriz” dedi. Engin Arapoğlu’na konuşan Sofuoğlu, konu başlıklarında şu değerlendirmelerde bulundu:

ADAYLIK SÜRECİ
“Erken seçim kararı alındığında hakkımda Kenan yarışları bırakıyor ve milletvekili adayı olacak söylentileri çıktı. Etrafımdaki insanlar, yakınlarım herkes sormaya başladı bu konuyu bana. Ben böyle bir şey yok dedim. Partilerin adaylıkları kapanınca özellikle Ak Parti’ninki kapanınca benimle ilgili bu söylentiler bitti. Kesinlikle böyle bir beklentim ve talebim yoktu. Ben de herkes gibi Sakarya’nın milletvekili adaylarını merak ediyordum çünkü Sakarya’da yaşayan biriyim. Böyle bir beklenti içindeyken öğlen civarlarında Cumhurbaşkanlığı’ndan telefon geldi.  İlk önce danışman ile görüştükten daha sonra kendisi ile görüştüm ve “Siz nasıl uygun görürseniz” dedim. Akşamında da listelerde adımı üçüncü sırada gördüm. Tabi benim için bu büyük bir değişiklik oldu. Ben cumhurbaşkanımızı çok seven biriyim. Ülkemizin lideri size bir görev vermiş, bu görevin hakkını vermek gerekiyor. Bu görev çok büyük bir onur esasında ama ben buna sorumluluk olarak bakıyorum. Milletvekili olmak sorun değil asıl sorun vekilliğin hakkını verebilecek miyiz, veremeyecek miyiz? Ben bu duruma sorumluluk olarak bakıyorum. Yıllardır halkımızdan sürekli milletvekillerinin Sakarya’ya ne kazandırdığı konusunu duyduğum için bunu kendimde de bir sorumluluk olarak gördüm. Yine de Cumhurbaşkanımız bize böyle bir görev vermiş ve bu görevin hakkını vermek için mücadelemizi vereceğiz.”

SAKARYA ADAYLIĞI
“Danışmanlar kendi aralarında konuşurken beni İstanbul’dan aday yapmayı düşünmüşler.  Cumhurbaşkanımızın bunlardan haberi yok, sadece danışmanlarının kendi aralarındaki düşünceleriydi bunlar. Bana da bunu söylediler. Ben de kesinlikle kabul etmedim. Böyle bir şey olacaksa zaten yakışanı Sakarya’dan aday olmaktı. Sakarya’da yaşayan biri olarak, Sakarya’yı temsil eden biri olarak neden başka şehirde milletvekilliğim söz konusu olsun? Cumhurbaşkanımızla konuşmamızda bana ‘Sakarya’nın listesi yapılıyor seni düşünüyoruz’ dedi, ben de ‘Siz nasıl uygun görürseniz’ dedim.”

SİYASETİN RİSKLERİ
“Beni üzen tarafları var ama bu konuya şöyle bakıyorum: İnsanlar bizi sporcu olarak sevdi, ilgi gösterdi. Siyasete girdiğimiz zaman artık bunun bir de muhalefet tarafı var. Onlar tarafından biraz yadırgandım. Seven oldu, sevmeyen oldu, ileri geri konuşan oldu. Olacak da. Sadece Sakarya değil de Türkiye genelinde baktığımızda izlenim çok iyi. Benim milletvekili adayı olmam insanlar tarafından çok olumlu karşılanmış. Sakarya’da da gittiğimiz her ortamda gençler özellikle çok mutlu olmuşlar. Bunlar işin pozitif tarafları. İşin negatif tarafı da olacaktır. Şimdi tamamen resmen bir partiye bağlandım ve bu sebepten ötürü de bundan çok mutlu olmayan insanlar var. Özellikle ülkemize spor alanında bir şeyler kazandırabilirsek insanların saygısını sevgisini tekrar kazanabileceğimi düşünüyorum.”

GENÇLERE YÖNELİK PLANLAR
“İl adım olarak Ak Parti teşkilatları ile yaptığımız toplantılarda yaşım itibari ile yaşam tarzım ve yaptığım spor itibari ile özellikle gençlerin ilgisini çekiyorum dedim. Yarış kariyerim boyunca da gençlerin ilgisi oluyordu, sürekli bir yerlerde buluşalım söyleyişiler olsun, organizasyonlar yapalım beraber diyorlardı. Şimdi ise bir milletvekili adayıyım ve gündemde seçimler var. Bu gündemde de en faydalı olacağım kesim gençler olacaktır. Biz gençlerle beraber program yapmaya başladık. Ak Parti gençlik kollarıyla yapmış olduğumuz programların çok faydalı olduğunu gördük. Programlarda gençlere hep şunu söylüyorum benim burada olmamın tek sebebi ülkeme hizmet etmek. Şahsi bir beklenti için milletvekili adayı olmadım. Hamd olsun milletvekilliğinin ne makamına ne de getirisine ihtiyacı olan biri değilim. Bu anlattığım şeyler gençlere güzel örnek olabiliyor. Gençlerle ilgili projem tabi ki de var ama üç günde aday olup böyle projem var demek erken olur. Teşkilat toplantılarından sonra kendime geldiğimde ben ne yapabilir diye kendime sordum. 2000’li yıllarda yarışırken, Avrupa’da yarışma hayalleri kurarken etrafımızda hiç kimse yoktu. O zamanlar arkamızda böyle güçlü bir devlet böyle güçlü bir liderimiz de yoktu. Dünya şampiyonalarına giden sporcularımız var ama gidiş dönüş parası bulamayan birçok sporcumuz var. Ben inşallah bu sporcu kardeşlerimizin vekil abisi olacağım. Bildiğiniz gibi spor haberlerinde bir tek futbol konuşuluyor. İşte bunun değişmesi gerekiyor. Spor sadece futbol değil. Benim niyetim sporun sadece futbol olmadığını göstermek. Bunun için çalışacağım. Gençlerin en büyük isteği Sakaryaspor’a destek çıkmak. Demek ki benim Sakaryaspor’a bir şeyler yapmam gerekiyor. İnsanların beklentisi olduğu için biz de halkın vekili olacaksak beklentileri yerine getirmeliyiz. Sakarya’daki amatör sporcularımız, dünya şampiyonlarımıza hak ettiği değerleri vermek istiyorum. Türkiye’de onlarca yüzlerce dünya şampiyonu var ama bu insanlar hak ettikleri değeri görmüyorlar. Onlar bir asgari ücrete muhtaç şu anda. İşte bunu değiştirmemiz lazım. Dünya şampiyonu, Avrupa şampiyonu olabilmiş sporculara bir ödenek. Ülkemizdeki sporcuların en büyük derdi sponsorluk. Sponsorluk söz konuş değil ülkemizde. İşte devletin bazı kanunlarına bununla ilgili önergeler sunacağım.”

MİTİNGTE GÖRDÜĞÜ AŞIRI İLGİ
“Benim diğer aday arkadaşlarıma göre bir avantajım varsa o da daha önceden tanınır olmamdır. İnsanların sevgisini yapmış olduğumuz sporla kazanmışız. Oraya çıktığımda insanlar alkış seli yaptılar. Böyle şeyler beni işime biraz daha bağlıyor. İnsanların böyle bir sevgisini gördükten sonra bu işin hakkını vermek gerektiği düşünüyorum.”

MOTOSİKLETLER VE LÜKS ARABALAR
“Bize kimsenin dünkü çocuk muamelesi yapmasına gerek yok. Aday toplantısına arabamla bilerek gittim. Yıllar yılı çalıştım. Motor sporlarında bir gelirim de oldu. Alnımızın teri ile yeri geldi sakatlanarak yeri geldi sakat sakat motora binerek çalışarak kazandığımız bir şey bu bizim. Yaşım itibari ile hayatım itibarı ile bir Lamborghini yakışıyorsa ve eğer ona binebilecek bir gücüm varsa neden binmeyeyim? Milletvekili olacağım diye ekrandaki hayatımı değiştirmeye gerek yok. Ben dün de Sakarya’da Lamborghini ile geziyordum bugün de geziyorum. İnsanlar ileri geri tabi ki konuşacaktır. Ben böyle biriyim. Giyinim ve tarzım da diğer milletvekillerinden farklı. Meclis dışında takım elbise ile gezmeyeceğim. Halktan biri olarak görüyorum kendimi. Hayatımı değiştirmeyeceğim. İnsanlar diyorlar ki sen Lamborgihini’ye biniyorsun öyle motorlara biniyorsun bizim halimizden ne anlarsın. Bu insanlar benim nerden geldiğimi bilmiyorlar. Ben Avrupa’ya gittiğimde defterim var ona yazardım. Günlük 3 Euro bütçem vardı. Motor tamircisinin oğluyum. Okula gittiğim zamanda en az harçlık alan biriydim. Ben böyle programlara, okullara, camilere Lamborghini ile gitmeyi seviyorum. Bazıları hava atmak için diyor o cahil insanların bakış açısı işte. Ben gittiğim programlardaki çocuklara ya da okuldaki çocuklara örnek olmak için gidiyorum. Onlara sizden farklı değildim çok çalıştım pes etmedim Allah da nasip edince bugün buna binebiliyorum dedim hep. Ben onlardan farklı ya da zengin değildim. Maksat örnek olmak. Onlar zannediyorlar ki hava atmak için biniyor. Benim öyle bir derdim yok. Hava atıyorsam Avrupalıya hava atıyorum. Benim öyle bir derdim var. Onlar zannediyorlar ki Türkiye’de imkân, o bu şu yok. Türkiye’de her şeyin en güzeli var. Lüks yaşamın taraftarı değilim hevesim olur binerim. Benim hayatım böyle. Bir arabaya bir motora binmekle lüks hayat yaşamış olmuyorsunuz.”

NASIL BİR VEKİL OLACAK?
“Vekil olmadan önce insanların bana kolay kolay ulaşması çok doğru bir şey değil. Herkes istediği gibi ulaşsa benim hayatım diye bir şey kalmaz. Herkesin bir talebi, isteği var. Milletvekili olunca da herkesi vakit ayırma herkesi dinleme herkesle buluşma imkânımız takdir edin ki yoktur. Vekil olduktan sonra etrafımda danışman ve yardımcılar olacaktır. Tabi ki de bir yerde denk geldiğimiz zaman orada dinlemek boynumuzun borcudur ama her arayanla mesaj atanla bizim oturup dertleşme şansımız inanın yok ama tabi ki yanımızdaki danışmanlara yardımcılara ulaşılacak. Onlar da konuyu bize taşıyacak. Biz de yapabileceğimiz çerçevede yardımcı olmaya çalışacağız.”

SEÇİM TAHMİNİ
“Siyasetle ilgili çok öngörüleri olan biri değilim. Ak Parti teşkilatları ile yaptığımız toplantılara göre bizim öngörümüz Sakarya’dan altı tane vekil çıkarmak. Gönlümüzden geçense yediyi çıkarabilmek. Daha gerçekçi olursak altı tane vekil çıkarabileceğimizi düşünüyoruz. Allah’ın izni ile bizim gönlümüzden geçen yedi ama altı olacaksa da bir vekillik de MHP’den olmasını isteriz.”

ATLATTIĞI 
“Cumhurbaşkanımız bir tv programında aşk ile koşan yorulmaz dedi. Ben tabi hemen kendime oradan şunu çıkarttım. Yaptığım işi yıllardır o kadar çok seviyordum ki yapmış olduğum kazalar, yorgunluklar hiçbirini gözüm görmüyordu. Sadece işime odaklıydım. Ben işime böyle bağlı biriydim ama şöyle bir gerçek var ki bir dağı çıkarsınız bir de inersiniz. Allah bize yaptığımız işin, o dağın zirvesinde bırakmayı nasip etti. Bırakma zamanım gelmişti. Devam etseydim artık eski Kenan olamayacaktım. 33 yaş ve ciddi sakatlıklardan sonra eski performansımı yakalamam da zordu. Tabi ki özlüyorum. Yarışma şansım yok ama özlemimi gidermek için motosiklete binmeye devam edeceğim.”

GENÇLERE TAVSİYELER
“Kendi hayatımda şunu gördüm zorluk olmadan başarı olmuyor. Zorluk çekmek gerekiyor. Bugün siyasete girdiğimde onu hissettim. Çok zorlanıyorum şu anda. Bu hayata ve tempoya alışmakta zorlanıyorum.  Bugün o zorlukları çekeceğim inşallah ilerisinde daha güzel olacak. Gençlere de bunları söylüyorum. Benim kariyerimde ayakta tutan en önemli faktör başında çektiğim zorluklardır. Zorluk çekeceksiniz, çalışacaksınız. Yılmayacaksınız ve zamanı gelince başarıya ulaşacaksınız.” Engin ARAPOĞLU

Editör: Haber Merkezi