Salih Akyüz, dikkatlerinin yanlış noktalara çekilerek algı manipülasyonunauğratıldığına dikkat çekti. K.Irak'taki referandum meselesinden bahseden Akyüz, "Ortak tarihimizin bulunduğu topraklarla aramıza sınırlar, mayınlar koymak çözüm değildir" dedi. Zira sözde kurulacak yeni devletin bahsettiği "bağımsızlık" kavramının gerçekçi olmadığını, bu devletin ABD'den , İsrail'den, Avrupa'dan "bağımsız" olamayacağını belirtti.
Salih Akyüz her seferinde Ortadoğu ülkelerini manipüle eden batılı devletleri ise şöyle eleştirdi: "Madem bölünmek ülke için müreffeh bir gelecek sunacaksa, o zaman gelin ABD'yi 50 parçaya, Almanya'yı 16 parçaya bölelim". Akyüz, Ortadoğu’da dönen oyunlara dair; "Bu kurallarla oyunu asla kazanamayız, kendi oyunumuzu kurmalıyız!" diyerek hükümeti uyardı. Çok özenilen batının tarihinde uygarlık adına bir iz olmadığını belirten Akyüz, Avrupa'nın sözde "en barışçıl" iki ülkesi İsveç ve İsviçre'nin silah ticaretinde ilk iki sırada olduğunu belirtti. Genel başkan, ayrıca "Dış politikada atılan yanlış adımlar, iç politikada isabetsiz sonuçlar doğurur" diyerek bir bağlantı belirtti. Üretim eksiğimizden dem vuran Akyüz, "Devletin fabrika yapamayacağını söyleyenler, devletin stad, park, yol, konut(TOKİ) yapabilmesini nasıl normal görebiliyor?" dedi. Eğitime dair ise bir nevi arz-talep dengesizliği olduğunu söyleyen Akyüz, "Madem İş alanı sağlanamayacak, neden bazı bölümleri açıyorsunuz?" dedi. Cezaevlerinin dolup taştığını belirten Salih Akyüz, Adalet arayan birinin olmadık eleştirilere mahsur kaldığının fakat "E zaten adalet var!" diyerek karşılanmadığını belirtti.
Katılımcıların dikkatle dinlediği Salih Akyüz bu şekilde ülke gündemine dair kanayan yaralara dikkat çekerek, "bunların pansumana değil, tedaviye ihtiyacı var" dedi. Toplantıya katılan herkese teşekkür eden Akyüz, "Saadet partisi, birlikte yaşayan farklı insanların, ortak sorunlarını birlikte çözmesi için var" diyerek toplantıyı sonlandırdı.

Editör: Haber Merkezi