Açılış konuşmasında gündeme dair değerlendirmede bulunan İlçe Başkanı Osman Çelik, üye güncelleme çalışmalarında, teşkilat mensuplarından her zamankinden daha fazla gayret göstermelerini istedi. Başkan Çelik, “Hedefimiz, üye güncellemelerinde yüzde 60-70’lere ulaşmak” dedi.  İlçe Kadın Kolları Başkan Vekili Sibel Bacı’nın ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Haldızoğlu’nun faaliyet sunumlarının ardından Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar söz aldı.
ÇALIŞMALAR HIZ KAZANACAK
Serdivan’da yapılan çalışmalar hakkında teşkilat üyelerini bilgilendiren Alemdar, “Belediye olarak cadde ve sokaklarımızın asfaltlanması ile park, bahçe ve meydan düzenleme çalışmalarımız devam ediyor. Eski caddeler ve kaldırımlar yeniden gözden geçirilerek yayaların ve araçların daha sağlıklı ulaşım sağlamalarını amaçlıyoruz. Yazlık, Köprübaşı, Arabacı Alanı, İstiklal ve Beşköprü Mahallemizle ilgili projelerimiz bitti. Yazlık Mahallesi’nde kaldırım çalışmalarına başlayacağız. Yapılaşması bitmiş olan mahallelerimizin sokaklarındaki asfaltlama çalışmalarını inşallah kaldırımlarıyla birlikte bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.
KAZIMPAŞA
Selahiye, Kuruçeşme ve Kazımpaşa mahallelerine yönelik doğalgaz çelik isale hattının bu yılsonuna kadar bitmiş olacağını belirten Başkan Alemdar,“2017’de inşallah 18 uygulaması ile birlikte Kazımpaşa bölgemizde doğalgaz sorunu ortadan kalkacak ve bölge çok daha modern bir yapıya kavuşacak” diye konuştu. Kazımpaşa’ya yeni bir cami yapımına ilişkin proje çalışmalarına başladıklarının müjdesini de veren Yusuf Alemdar, “Yeni Camiimizin yakın bir tarihte temellerini atmayı hedefliyoruz. Yine Kazımpaşa’ya yeni stad projemizi de bitirdik, ihale hazırlıkları başladı” dedi.
UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ
Alemdar konuşmasının sonunda 100. Yılını kutladığımız Kut’ül Amare Zaferi’ne de değindi; “Unutturulmak istenen ancak bizim hiçbir zaman unutmayacağımız ve şanlı tarihimize not olarak düşülen Kut’ül Amare Zaferi’nin 100. Yılında o kahramanlık destanına mübarek kanları ile imzalarını atan tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Bugün de aynı şekilde vatanımızı böldürmemeye yemin etmiş ve bu uğurda şahadet şerbetini içmiş olan aziz şehitlerimizi de minnet ve şükranla anıyorum. Kahraman gazilerimize acil şifalar diliyorum. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi daim etsin” dedi.

Editör: Haber Merkezi