REFERANDUM SÜRECİ
Hendek AK Parti İlçe Teşkilatında gerçekleşen İlçe Danışma Meclis Toplantısına AK Parti Milletvekili Mustafa İsen, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Serkan Cerrahoğlu, AK Parti  Hendek Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Tosun ve yönetimi, Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Erci ve yönetimi, mahalle başkanları katıldılar. İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu yaptığı konuşmada, referandum süreci ile ilgili bilgiler verdi.

‘BAŞKANLIK SİSTEMİ’
“Hendek AK Parti Teşkilatı olarak beş yılda dört seçim yaşadık” diyen AK Parti İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, “Nisan ayında yapılacak olan referandum beşinci seçimimiz olarak. Dolayısıyla seçim konusunda oldukca tecrübeliyiz. Sandık görevlilerimiz ve saha sorumlularımızı hazırladık. Şimdi milletimize başkanlık sistemini anlatmak ve en yüksek desteği almak için hazırlıklarımızı tamamlıyoruz” ifadelerini kullandı.

’18 YAŞINDA VEKİL’
Milletvekili İsen ise yaptığı konuşmada, Başkanlık Sistemi hakkında bilgiler verdi. Ülkenin mevcut rejimi ile ilgili bir sorunlarının olmadığını savunan İsen, “Anayasanın ilk dört maddesi değişmemiştir. 18 yaşında biri milletvekili olmasına takılanlar var, seçiyorsa seçilebilir. 25 yaşında vekil olunabiliyor ama mecliste 25 yaşında bir vekil yok. 600 vekil soruluyor bu günlerde, 80 milyon nüfusu ülkelerde vekil sayısı aşağı yukarı aynı” dedi.

‘TEKRAR SEÇİLMEK’
“Yeni anayasada Cumhurbaşkanı meclisle anlaşamazsa ve seçime giderse kendisi de tekrar seçilmek zorunda” diyen İsen, “Aynı şekilde meclisinde seçime gitme hakkı var. Yeterli çoğunluk sağlanırsa Cumhurbaşkanını tekrar seçtirir, mecliste seçime gider” diye konuştu. Danışma Meclisi Toplantısı soru ve cevaplar, istek ve temennilerden sonra sona erdi. 

Editör: Haber Merkezi