Sakarya’nın Serdivan ilçesine bağlı Arabacıalanı Mahallesi’nde yapımı tamamlanarak hizmete açılan Yeni Pazar Yeri, çevresindeki trafik sorunuyla gündeme geldi. Bölgede yeterli otopark alanının bulunmaması ve mevcut kavşak sisteminin araç yoğunluğunu karşılayamaması nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geliyor.

Özellikle cumartesi günleri pazar alışverişi için bölgeye gelen vatandaşların araçlarını yol kenarlarına park etmesi, ulaşımı daha da güçleştiriyor.

Sakarya'nın kuzeyine sağanak yağış! Metrekareye 57 kilogram yağış düştü
Sakarya'nın kuzeyine sağanak yağış! Metrekareye 57 kilogram yağış düştü
İçeriği Görüntüle

CUMARTESİ GÜNLERİ TRAFİK KİLİTLENİYOR

Pazarın kurulduğu cumartesi günlerinde bölgedeki araç yoğunluğu ciddi boyutlara ulaşıyor. Alışveriş için gelen vatandaşların yol kenarlarına gelişigüzel park ettiği araçlar nedeniyle yollar daralırken, sürücüler uzun araç kuyruklarıyla karşı karşıya kalıyor.

İstanbul trafiğini aratmayan görüntülerin yaşandığı bölgede, araçların ilerlemekte güçlük çekmesi hem sürücüleri hem de çevrede yaşayan vatandaşları olumsuz etkiliyor.

OTOPARK EKSİKLİĞİ SORUNU BÜYÜTÜYOR

Yeni Pazar Yeri çevresinde yeterli otopark alanının bulunmaması, trafik sorununun başlıca nedenleri arasında gösteriliyor. Pazarcı esnafının araçlarının zaman zaman kaldırımlara kadar çıktığı, alışverişe gelen vatandaşların ise yolun büyük bölümünü park alanı olarak kullandığı belirtiliyor.

Mevcut kavşak düzeninin de yoğun araç trafiğini karşılamakta yetersiz kaldığını ifade eden vatandaşlar, sorunun yalnızca pazarın kurulduğu günlerle sınırlı olmadığını, haftanın diğer günlerinde de trafik sıkışıklığı yaşandığını dile getiriyor.

VATANDAŞ İSYAN ETTİ: "HER HAFTA BU DURUMDAN BIKTIK"

Bölgede yaşanan trafik sıkışıklığından bunalan vatandaşlardan Semih Şahin, otopark eksikliğine dikkat çekerek yetkililere çözüm çağrısında bulundu.

Şahin, yaşadığı sıkıntıyı şu sözlerle anlattı:

"Burada park yeri olmaması büyük bir sorun. Pazarcıların araçları bazen kaldırıma kadar çıkıyor. Bunları geçtim, alışveriş yapmak için gelenler yolun neredeyse tamamını kapatıyor. E hâliyle trafik sıkışıyor. Artık çözüm bulunsun, her hafta bu durumdan bıktık."

Muhabir: Serkan Arutan