Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Prof. Dr. Halit Yaşar ve Prof. Dr. Barış Horzum’un yanı sıra Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, Serdivan Belediyesi Özel Kalem Müdürü Murat Yardım, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

SAÜ dersi TRT ekranlarına taşınıyor

“Sürdürülebilir iyilik” ve “Her kalbe dokunana dek” temasıyla düzenlenen zirvede konuşan Gençlik ve Gönüllülük Koordinatörü Öğr. Gör. Abdullah Şenaslan, ortak seçmeli ders olarak başlayan çalışmanın zamanla büyük bir gönüllülük hareketine dönüştüğünü söyledi.

Şenaslan, Sakarya Üniversitesi bünyesinde yürütülen gönüllülük dersinin “İyiden İyilik” adıyla reality formatında TRT Genç ekranlarına taşınacağını açıkladı. Ayrıca topluluğun UNESCO Kulübü unvanı aldığını belirten Şenaslan, yürütülen çalışmaların uluslararası düzeyde dikkat çektiğini ifade etti.

“Toplumsal katkı vizyonuna destek sağlıyor”

Programda konuşan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al ise üniversitenin araştırma üniversitesi olma süreci ve toplumsal katkı vizyonuna değindi.

Gönüllülük çalışmalarının öğrencilerin sosyal sorumluluk bilincini geliştirdiğini vurgulayan Rektör Al, gençlerin sahada aktif görev almasının önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Al, “Sürdürülebilir bir anlayışla ortak geleceğimiz noktasında SAÜ olarak fark yaratan, değer katan ve öncü olan güçlü adımlar atıyoruz” dedi.

“SAÜ’nün daha büyük hedefleri var”

Üniversite bünyesinde yeşil dönüşüm, sıfır atık, sürdürülebilir tarım, iklim, enerji, teknoloji ve bilişim gibi birçok alanda çalışma yürütüldüğünü belirten Prof. Dr. Hamza Al, hedeflerinin merkezinde araştırma ve proje kültürünün yer aldığını ifade etti.

Öğrencilerin sosyal sorumluluk projelerine aktif katılımının önemine değinen Al, zirveye katılan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Gürsoy’a ve projelerde emeği geçen herkese teşekkür etti.

“SAÜ projeleri örnek oluyor”

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Av. Doç. Dr. Safa Koçoğlu Gürsoy ise Sakarya Üniversitesinin gönüllülük alanındaki çalışmalarından gurur duyduklarını söyledi.

Gençlerin iyilik odaklı projelerde yer almasının örnek teşkil ettiğini belirten Gürsoy, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak gönüllülük ağlarına büyük önem verdiklerini ifade etti.

Sakarya Üniversitesinde yürütülen projelerin örnek niteliğinde olduğunu vurgulayan Gürsoy, bu çalışmaların yaygınlaştırılmasının önemli olduğunu belirterek, bakanlık olarak gönüllülük faaliyetlerine destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Program plaket takdimiyle sona erdi

Zirve kapsamında Prof. Dr. Nurullah Genç ile şair Dursun Ali Erzincanlı’nın video mesajları da katılımcılarla paylaşıldı. Öğrencilerin saha deneyimlerini anlattığı görüntüler ilgiyle takip edilirken, program sonunda gönüllülük çalışmalarına katkı sunan isimlere ve öğrencilere plaket ile teşekkür belgeleri takdim edildi.

Kaynak: saü