Hz. Muhammed’in (S.A.V.) 1500. doğum yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan sergide; ebru, hat, tezhip ve filografi başta olmak üzere birçok geleneksel sanat dalından eserler yer aldı. Sergideki çalışmaların, Peygamber Efendimizin güzel ahlâkını ve nezaket anlayışını gelecek nesillere aktarmayı amaçladığı belirtildi.
Açılışta konuşan Vali Rahmi Doğan, sergide yer alan eserlerin güzel ahlâk, merhamet ve ilmin sanatla yoğrulmuş yansımaları olduğunu ifade ederek, bu tür çalışmaların kültürel değerlerin yaşatılması ve yeni nesillere aktarılması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
Programa Adapazarı Kaymakamı Dr. Oktay Kaya, İl Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, protokol üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, usta öğreticiler, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Konuşmaların ardından Vali Doğan ve protokol üyeleri kurdele keserek serginin açılışını yaptı. Açılışın ardından sergi alanını gezen davetliler, kursiyerlerin el emeğiyle hazırladığı eserleri yakından inceleme fırsatı buldu.
Sergide; ebru, hat, tezhip, filografi, deri, kâğıt rölyef, ahşap yakma ve epoksi alanlarında hazırlanan çok sayıda eser yer aldı. Ziyaretçiler tarafından ilgiyle gezilen sergi, programın ardından sona erdi.





