Disiplin İhlalleri Detayları

Boluspor maçında meydana gelen çirkin ve kötü tezahüratlar, saha olayları ve usulsüz seyirci alınması gibi çeşitli ihlaller nedeniyle Sakaryaspor hakkında üç farklı maddeden işlem başlatıldı. Kulüp, Futbol Disiplin Talimatı'nın 49, 52 ve 53. maddeleri uyarınca PFDK’ya sevk edildi.

Kulüp Yöneticisi de PFDK’ya Sevk Edildi

Maçta görevli Sakaryaspor yöneticisi İsmail Yıldız, “talimatlara aykırı hareket” gerekçesiyle PFDK’ya sevk edilen isimler arasında yer aldı. Yıldız hakkında, Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ve TFF 1. Lig Müsabakaları Statüsü’nün 8/4. maddesi kapsamında işlem yapılacak. İsmail Yıldız, 2 Eylül 2025 tarihinden itibaren tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edildi.

TFF’den Açıklama

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), ilgili disiplin sevklerinin PFDK tarafından değerlendirileceğini ve süreçle ilgili kararların resmi açıklamayla duyurulacağını belirtti.

Fotoğraf: Arşiv

Kaynak: haber merkezi