Toplantıda Sakarya’nın 2026 yılı fındık rekolte tahmini, üreticilerin TMO müdahale alım fiyatı beklentisi, geçici tarım işçilerinin günlük ücretleri ve fındık patoz ücretleri ele alındı.

Basın açıklamasını yapan Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ali Şener Bayraktar, yeni sezonun üreticiler ve sektör açısından bereketli geçmesi temennisinde bulundu.

Sakarya’da rekolte beklentisi 89 bin 261 ton

Fındık rekoltesi için yaklaşık 20 gündür sahada inceleme yapıldığını belirten Bayraktar, hazırlanan çalışmaların komisyona sunulduğunu ifade etti.

Bayraktar, “2026 yılı fındık üretim sezonunun ülkemize ve sektörümüze hayırlı, bereketli ve kazançlı olmasını diliyorum. Yaklaşık 20 gündür sahada devam eden çalışmalar komisyona getirildi. Fındık Belirleme Komisyonu olarak sahada yapılan incelemeler sonrasında 787 bin 490 dönüm alanda tahmini fındık rekolte beklentimiz 89 bin 261 ton” dedi.

Muhabir: Şevval GEÇİN - Destina ÖZDOĞAN