ÜNİDES ile Gençlerin Projeleri Destekleniyor

Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES), gençlerin fikirlerini somut projelere dönüştürmelerine imkan tanıyor. Sakarya Üniversitesi’nden 9 öğrenci topluluğu, program kapsamında destek almaya hak kazandı.

Ulusal düzeyde destek alan topluluklar arasında Acil Yardım, Coğrafya, Teknofest ve Sinema Öğrenci Toplulukları bulunuyor. Yerel düzeyde destek kazanan topluluklar ise Genç İnsan Hak ve Hürriyetleri, Dezenformasyonla Mücadele, Genç Kızılay, Ortak Fark ve Uluslararası İlişkiler Toplulukları olarak belirlendi.

Destek Kazanan Projeler

  • Yeşil Farkındalık: Gençlerle Sürdürülebilir Yaşam Hareketi – Genç İnsan Hak ve Hürriyetleri (Yerel)

  • Gençler İçin Doğada Güven ve Hayatta Kalma: Oryantiring ve Temel İlk Yardım Eğitimi – Acil Yardım (Ulusal)

  • Doğal Çevre ve Kültürel Miras Farkındalığı: Kula Jeopark Arazi Çalışması – Coğrafya (Ulusal)

  • Enerjinin ve Bilimin Merkezine Yolculuk: Konya – Teknofest (Ulusal)

  • Gerçeğin İzinde: Gençlik Doğrulama, Simülasyon ve Üretim Programı – Dezenformasyonla Mücadele (Yerel)

  • Kayda Değer Projesi – Sinema (Ulusal)

  • Gönüllü Tohumlar – Genç Kızılay (Yerel)

  • Zeka Oyunları Sınıf Tasarım Workshopu – Ortak Fark (Yerel)

  • Kariyerine Yön Ver, Geleceğini Tasarla – Uluslararası İlişkiler (Yerel)

Programın Önemi ve Sağlanan Destek

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Gençlik Politika Belgesi” kapsamında yürütülen ÜNİDES, gençlerin sosyal sorumluluk, gönüllülük, çevre bilinci, girişimcilik ve kültürel miras konularındaki projelerini destekliyor.

Program kapsamında yerel projelere 75 bin TL, ulusal projelere ise 125 bin TL’ye kadar destek sağlanıyor. Sakarya Üniversitesi toplulukları, bu destekle üniversite ve ulusal ölçekte farkındalık yaratacak yenilikçi çalışmalara imza atacak.

Kaynak: Sakarya Büyükşehir Belediyesi