Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Araştırma Dekanlığı (ARDEK) tarafından düzenlenen “TÜBİTAK 2209 Proje Önerisi Hazırlamada Pratik Yaklaşımlar” başlıklı atölye çalışmaları, üç öğrenci yurdunda gerçekleştirilen eğitimlerle ilk etabını tamamladı.

SAÜ ile Pakistan’daki IMSciences Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
SAÜ ile Pakistan’daki IMSciences Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
İçeriği Görüntüle

Arif Nihat Asya Erkek Öğrenci Yurdu'nda başlayan program, Rahime Sultan Kız Öğrenci Yurdu ve Ayşe Hümeyra Ökten Kız Öğrenci Yurdu'nda devam etti. SAÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Osman Kurt tarafından verilen eğitimlerde, TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B destek programları kapsamında proje hazırlama süreçleri ele alındı.

Öğrencilere proje hazırlamanın püf noktaları anlatıldı

Üç oturum halinde gerçekleştirilen atölyelerde öğrencilere araştırma fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmenin aşamaları anlatıldı. Proje konusunun belirlenmesi, araştırma önerisinin hazırlanması ve başvuru süreçleri hakkında bilgiler paylaşılırken, daha önce TÜBİTAK desteği almaya hak kazanan projelerden örnekler verildi.

Programlara Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emiroğlu ve TÜBİTAK 2209 Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Derya Kırsever de katıldı. Öğrencilerin proje geliştirme süreçlerine ilişkin soruları yanıtlandı.

Rektör Hamza Al öğrencilerle buluştu

Eğitimlere katılarak öğrencilerle bir araya gelen SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, üniversite eğitiminin yalnızca teorik bilgiyle sınırlı kalmaması gerektiğini vurguladı.

Öğrencilerin edindikleri bilgileri uygulamaya dönüştürmelerinin önemine dikkat çeken Rektör Al, araştırma yapma, fikir geliştirme, ekip kurma ve projeleri hayata geçirme süreçlerinin üniversite eğitiminin önemli bir parçası olduğunu belirtti.

Al, “Araştırma Üniversitesi olarak öğrencilerimizi üreten, sorgulayan, çözüm geliştiren, özgüvenli, yetkin ve topluma değer katan bireyler olarak geleceğe hazırlamayı hedefliyoruz. Bu hedefin en değerli ve en önemli parçası sizlersiniz” ifadelerini kullandı.

Bilimsel üretim ve toplumsal fayda vurgusu

Öğrencilerin lisans eğitimleri sırasında araştırma ve proje geliştirme deneyimi kazanmalarını önemsediklerini belirten Rektör Hamza Al, bilimsel çalışmaların sektörle iş birliği ve toplumsal sorunlara çözüm üretme açısından önemli fırsatlar sunduğunu ifade etti.

TÜBİTAK desteklerinin genç araştırmacılar için önemli bir imkan olduğuna dikkat çeken Al, öğrencileri araştırmaya, sorgulamaya ve fikirlerini projelere dönüştürmeye davet etti.

Karşılıklı görüş alışverişiyle tamamlanan programlarda öğrenciler, proje fikirlerinin yanı sıra üniversiteye ilişkin beklenti ve önerilerini de paylaşma fırsatı buldu.

Kaynak: SAÜ