Sakarya Büyükşehir Belediyesi, toplumda afet bilincini artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda İtfaiye Dairesi Başkanlığı Afet Eğitim Merkezi’nde, Sakarya İpekyolu Kültür ve Dayanışma Derneği üyelerine kapsamlı bir eğitim programı gerçekleştirildi.

Hem teorik hem de pratik olarak iki aşamada düzenlenen eğitimlerde; bina dayanıklılığı, deprem anında doğru korunma yöntemleri, yangın sırasında yapılması gerekenler ve tehlikeli davranışlardan kaçınma konularında katılımcılara detaylı bilgiler aktarıldı. Ayrıca deprem simülasyonuna giren dernek üyeleri, olası bir sarsıntıyı birebir deneyimleme fırsatı buldu.

Programa, İtfaiye Dairesi Başkanı Vedat Selamet ve Sakarya İpekyolu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatih Eren de katıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Afet bilincinin toplumun her kesimine ulaşması oldukça kritik bir önem taşıyor. Bu kapsamda Sakarya İpekyolu Kültür ve Dayanışma Derneği üyelerine yönelik gerçekleştirdiğimiz eğitimler tamamlanmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: BASIN BÜLTENİ