Aristo diyeti tamamen kişiye özel bir diyettir ve bu sebeple de insanlar bu diyeti yaparak oldukça önemli etkiler görebilmektedirler. Aristo diyeti yaparak hızlı ve sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyen insanlar, bu diyete başlamadan önce bazı hususlara önem göstererek diyetin etkililiğini arttırabilmektedirler.

Aristo diyeti, tamamen glutenli besinlerden uzak durularak yapılan bir diyettir ve bu sebeple de Aristo diyeti yapacak kişilerin ilk olarak bu kurala uymaları gerekmektedir. Glutenli besinler, genel olarak kilo vermek isteyen insanların önünde bir engel oluşturduğundan dolayı Aristo diyetinde de bu besinlerden uzak durulması gerektiği belirtilmektedir.

Aristo diyeti, bitkisel ürünler ile beslenmenin ön planda olduğu bir diyet türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Bitkisel ürünlerden alınan protein, mineral gibi pek çok önemli fayda, kişinin hem sağlığı için hem de kolay kilo verebilmesi için oldukça önemli olmaktadır. Bitkisel gıdalar ile beslenen insanların günlük hayatlarında da çok daha rahat bir insana dönüştüklerini söylemek de yanlış olmayacaktır.

Aristo Diyetinde Hangi Besinleri Yemek Faydalı Olacaktır?

Aristo diyeti ile kilo vermek isteyen insanların hayvansal gıdalardan da uzak durmaları gerekebilecektir. Aristo diyeti, hayvansal gıdalardan tamamen uzaklaştıran bir diyet türü olmasa da bu gıdaların tüketimi minimuma indirgenmeye çalışılmaktadır. Hayvansal gıdaların içeriğinde bulunan bazı maddeler yüksek seviyede toksin oluşumuna katkı sağlayabilmektedirler. Toksin oluşumu, kilo vermek isteyen insanlar için oldukça ciddi sorunlar ortaya çıkardığından dolayı Aristo diyetinde hayvansal gıdalara olabildiğince yer verilmemektedir.

Pek çok insan, protein ihtiyaçlarını sadece hayvansal gıdalardan alabileceklerini düşünmektedirler ancak durum sanılanın aksine gelişmektedir. İnsan için gerekli proteinler için hayvansal gıdalardan alınan proteinlere ihtiyaç yoktur, bitkisel gıdalardan alınan proteinler de aynı ihtiyacı karşılamaktadırlar. Bu durumun yanı sıra, bitkisel gıdalarda bulunan proteinler insan sağlığı için de oldukça önemli olmaktadır. Hem sıkı bir şekilde kilo verip vücut yapmak hem de sağlıklarını korumak isteyen insanlar Aristo diyeti yaparken bitkisel ürünleri kullanmaktadırlar.

Aristo diyeti, su tüketimi konusunda insanlara en fazla uyarıların yapıldığı diyetlerden bir tanesi olmaktadır. Aristo diyeti yaparak kilo vermek isteyen kişilerin, sadece ihtiyaç duyduklarında değil günün her zamanı su tüketmeleri istenmektedir. Kilo vermek için en önemli fırsatlardan bir tanesi olan bol bol su tüketmek, yapılması da oldukça kolay bir eylemdir.

Aristo Diyetinde Maksimum Etki Görmek İçin Ne Yapmalı?

Aristo diyeti ile kilo vermek isteyen insanlar, bu diyeti uygulayarak ne kadar kilo verecekleri konusunda da sık sık araştırmalar yapmaktadırlar. Aristo diyeti yapan kişiler, bir ay içerisinde kilolarının yüzde onunu vermeleri de mümkün olmaktadır.

Aristo diyetini hayatımıza sokan kişi olan Dr. Gönül Ateşsaçan, yazmış olduğu “Aristo Diyeti ile Yeni Yaşam” kitabında da diyet ile ilgili pek çok bilgiye yer vermiştir. Dr. Gönül Ateşsaçan’ın kliniğine Aristo diyetini uygulamak için giden insanlara diyete başlamadan önce SCIO testi yapılmaktadır. Saç telinden alınan örnekle yapılan bu test sayesinde, kişinin hangi durumlarda kilo aldığı da belirlenmektedir. Bu konuda bilgi almak için tıklayın.

Aristo diyeti yapan insanların gün içerisinde çok daha sakin olduklarını ve oluşan sorunları çok daha iyi çözümlediklerini de gözlemlemek mümkün olmaktadır. Aristo diyetinin insanlar üzerindeki bu faydası, uzmanların da dikkatini çekmiştir ve bu diyeti insanlara önermeye başlamışlardır.

Hızlı ve sağlık kilo vererek istedikleri forma ulaşmak isteyen insanlar için Aristo diyeti oldukça faydalı olan bir diyet türü olmaktadır. Aristo diyeti yapan kişilerin çok daha hızlı bir şekilde verdikleri ve aynı zamanda sağlıklarını da en iyi şekilde koruduklarını söylemek yanlış olmayacaktır.

Aristo diyetinden en iyi şekilde etkiyi alabilmek isteyen insanlar, bu diyetin en önemli noktasını unutmamalıdırlar. Aristo diyeti yaparak maksimum fayda görmek isteyen insanlar, diyetisyenlerin sözlerine kulak vermelidirler. Son zamanlarda Aristo diyeti yaparak, en iyi formu yakalamak isteyen insanlar da diyetisyen görüşlerine büyük önem göstermektedirler.  Detaylı bilgi için kaynak: https://www.diyetine.com/aristo-diyeti-ile-fazla-kilolardan-kurtulun/

Aristo Diyetinin Sevilen Özellikleri

Aristo diyetinde alışılagelmiş diyet ölçülerine hiçbir şekilde yer verilmemektedir. Geleneksel diyetlerde sık sık karşımıza çıkmakta olan, bir kaşık, kibrit büyüklüğü gibi pek çok terim Aristo diyetinde kullanılmamaktadır. Bu durumun temel sebebi ise Aristo diyeti yapan kişilerin yedikleri öğünleri herhangi bir sınır olmadan yeme fırsatlarının bulunmasıdır. İnsanlar bu alışılagelmiş terimlerden uzak kaldıkları için, diyete çok daha iyi bir şekilde devam edebilmektedirler.

Aristo diyeti, doyma hissini insanlara yaşatan bir diyet sistemi olarak bilinmektedir. Örneğin, Aristo diyeti yapan bir kişi öğlen yemeğindeki yiyeceği herhangi bir besini doyana kadar yiyebilmektedir. Bu sebeple de Aristo diyeti yapan kişilerde açlık hissinin yaşanmadığını da söylemek mümkün olmaktadır. Aristo diyeti yaparak açlık hissi hissetmeyen insanlar, gün içerisinde çok daha aktif kalabilmekte ve işlerini çok daha iyi yapabilmektedirler.

Ev hanımları, yoğun işlerde çalışan insanlar ya da öğrenciler, herhangi bir şekilde hayattaki konumları fark etmeksizin herkes Aristo diyeti yapabilmektedir. Aristo diyeti, hayat içerisindeki hiçbir eylemi kısıtlamadığı için oldukça kolay yapılabilen bir diyet olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunun yanı sıra bu diyeti uygulayan insanların, Aristo diyetini bir yaşam tarzı haline getirmeleri de oldukça kolay olmaktadır.

Kaynak: http://www.aristodiyeti.com.tr/

Editör: Haber Merkezi