Komite bu bağlamda Kocaeli, Zonguldak, Karabük, Bolu, Bartın ve Kastamonu illerindeki Ticaret ve Sanayi Odalarının eş sektör temsilcisi komiteleriyle ortak toplantılar düzenleyerek sorunlara yönelik işbirliği çalışmaları gerçekleştirdi.Toplantılar sonucunda sektörün sorunlarının ulusal anlamda aynı olduğu, düzeltilmesi gereken bu sorunlara karşı yapılan çalışmaların bireysellikten ayrılarak sektörün tüm temsilcilerinin tek ses olarak dile getirilmesinin önemi paylaşıldı.

“Beraberliğimiz Örnek Olacaktır”
Sorunların hayati öneme sahip olduğunu ve çözüm bulmak için sektörün nabzını tutarak güçlü bir ses çıkarmak için faaliyete devam edeceklerini belirten SATSO 15. Meslek Komitesi Başkanı Davut Acunman, birden çok şehirde aynı konuların gündem tutulmasının yol almada etkisi olacağını belirterek şunları dile getirdi; “15. Meslek Komitesi olarak sektörümüzün özellikle son dönemlerde artan önemine rağmen sorunlarının çözümünde aynı önem maalesef gösterilmemektedir. Sağlık ve medikal sektörü olarak Covid-19 süreciyle beraber çok stratejik bir konuma sahip olsak da maalesef sektörümüze verilen değer paralel seyretmemektedir. Komitemiz öncülüğünde çevre illerimizdeki aynı sektör temsilcisi kuruluşlarımızın katılımıyla organize ettiğimiz toplantılarımızda sorunlarımızın ve çözüm önerilerimizin aynı olduğunu tespit ettik. Sağlık ve medikal sektörü temsilcileri olarak ulusal anlamda birçok sektöre de örnek olacak işbirliği politikamızı ileriye taşıyarak sorunların çözümünde büyük bir yol almayı ümit ediyoruz.

“Medikal tedarikçilere de aşı da öncelik olmalı”
Özellikle bu dönemlerde çok gündem de olan problemlerimizin başında olan ecza depoları, ilaç üretimi yapan firmalar, medikal malzeme satışı yapan firmalar ve hastanelere temizlik malzemesi ile hijyen malzemeleri tedariki yapan firma çalışanlarının hastanelerin hemen hemen her birimine günün her saatinde hizmet vermelerine rağmen bir sağlık çalışanı statüsünde görülmemesi sebebiyle aşı listesinde öncelikli sıraya alınmaması sorunu çok büyük mağduriyetlere ve haksızlıklara yol açmaktadır. İnsan sağlığına ve insanların hayatına hizmet eden, aynı ortamda aynı amaca yönelik saatlerce beraber çalışan tüm bireylerin ayrıştırmaya tabi olmadan birer sağlık çalışanı olarak görülmesini, kendilerinin de sağlığının hiçe sayılmamasını talep ediyoruz. Bu sürecin atlatılmasında hayati öneme sahip olan medikal sektör çalışanlarının başkalarının sağlığı için hizmet verebilmesi adına kendilerinin de sağlıklı olması gerektiğini savunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Sağlık Taramalarında Merdiven Altı Firmalardan Kaçınılmalı”
Komiteden Meclis Üyesi Ercan Başnuh da yaptığı açıklamada kayıt dışı sağlık firmalarına değinerek; “Çoğu işletmenin çalışanlarına yönelik tıbbi usul ve yetkilere uygun olmayan firmalara yaptırmış oldukları sağlık taramaları neticesinde sorunlar yaşadıkları şikayetleri de komitemize sürekli gelmektedir. Yaşanılan sorunların önüne geçmek amacıyla merdiven altı işletmeler dediğimiz, usul ve yetkilere uygun olmayan firmalara sağlık taraması yaptırılmaması, sağlık taraması yaptırılan firmalardan usul ve yetkinlik belgesi istenmesi çağrımızı bir kez daha yineliyoruz. Covid-19 gibi bir sürecin içerisinde olduğumuz bu dönemlerde sağlığın asla hafife alınmayacak bir konu olduğunu, bu sektörde usul ve yetkilerin oldukça ciddi öneme sahip olduğunu ve de insan hayatının her şeyden önemli olduğunu hatırlatarak herkesin önerilere dikkat edeceğini ümit ediyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi