Psikoloğa gitmek normal görülmeye başlansa da terapiye başlama kararını hayata geçirmek bazı kararsızlıkları da beraberinde getirebilir.

Terapi geçmişten gelen sorunları çözmeye, bugünü geliştirmeye ve geleceği değiştirmeye yardımcı olabilir.

İşte neden psikoloğa gitmeliyim sorusuna cevap olabilecek bazı noktalar


1. Sizin için özel bir alan
Bütün günü çalışarak, ev işleri yaparak ya da yükümlülükleri yerine getirerek geçirmek insan ruhunu yıpratır. Terapi odak noktasına sizi koyan ve sizi anlamaya çalışan bir süreçtir. Terapiyi, kendinize iyi bakmanız için hak ettiğiniz bir zaman olarak görün. Haftada bir saat ayırmak kendinizle ve başkalarıyla olan ilişkilerinizi geliştirme fırsatıdır.


2. Anlamanıza izin verir
Çoğu zaman duygular kontrolü ele alır ve istediğimiz gibi hareket etmemize izin vermez. Bazen davranışlarımızı anlamakta zorlanırız. Bazen de kendimizi kararsızlık içinde buluruz. Psikoloğa gitmek, sorunlarımızı tekrarlayan döngüleri ve davranışları anlamamıza yardımcı olur. Bunlara müdahale etmeden önce anlamak önemlidir.


3.Yargısız bir süreç
Bazen kendimizi en yakınlarımıza açmaktan çekiniriz. Paylaşacaklarımızın yargılanması hem huzursuz hem de anlaşılmamış hissettirir. Psikologlar olaylara yargısız yaklaşırlar. Onları ilgilendiren olayların nasıl geliştiği, sizi ne şekilde etkilediği ve ne değiştirmek istediğinizdir.



4. Olaylara ve sorunlara uzman görüşü
Psikoloğa gitmek olaylara ve sorunlara çevremizdekilerin söylediğinden farklı bir bakış açısı edinmeye olanak sağlayabilir. Terapi süreci size arkadaşlarınızla dertleşmekten çok daha fazlasını verir.


5. Konuşmak iyi gelir
Sorunların çözümü bazen zaman alsa da konuşmak, paylaşmak, anlaşıldığını hissetmek insana iyi gelir. Sorunlarımın çözümü yok diyorsanız, bunları bir profesyonelle paylaşmanın iyi geleceğini unutmayın. Hem kim bilir belki de yeni şeyler fark edersiniz.


6. Birçok klinik durumda etkili sonuçlar
Psikologlar çalışmalarında terapi uygulamalarını kullanırlar. Terapiyi konuşma yoluyla ruhsal sorunlara müdahale edilmesi şeklinde tanımlayabiliriz. Bilimsel bir yöntem olan terapi depresyon başta olmak üzere anksiyete, öfke kontrolü gibi birçok konuda tedavi edici özelliğe sahiptir ve ilaç tedavisine göre daha uzun süreli iyileşme etkileri göstermektedir.



7. Psikoloğa Gitmek Sorunlarınızı Çözmek İçin Yeni Yöntem ve Beceriler Kazandırır
Temel olarak, bir psikolog sizin sorunlarınızı çözmeyi değil, sorunlarınızı çözmenize olanak sağlayacak yöntem ve becerileri geliştirmenize yardım eder.

Bu süreç sıklıkla yaşam öykünüzü anlamakla başlar, ardından bugünün sorunlarını tanımlayarak ve son olarak, bunlarla ilgili hedefler belirleyerek yola çıkar.

Psikoloğa gitmek, geçmişten gelen travmatik deneyimler veya günümüzü etkileyen büyük sorunlar olmasa da insanlara kendilerini iyi hissetmelerini ve yaşam kalitelerini geliştirme olanağı sağlar.

Belirli dönemlerden geçerken bir psikoloğun desteği çok önemlidir. Bir psikologa mı ihtiyacınız var? Eğer İzmir’de psikolog arıyorsanız Nora Psikoloji’yi inceleyebilirsiniz. İzmir’de olmayanlar için de online terapi seçeneği olduğunu hatırlatalım. Detaylı bilgiye https://norapsikoloji.com/ sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi