Meme büyütme ve meme küçültme kadınların sıklıkla tercih ettiği meme estetiği operasyonlarıdır. Op. Dr. Evren İşçi meme büyütme estetiği ameliyatları konusunda deneyimi ve başarılı çalışmaları ile ön plandadır. Meme estetiği ameliyatları, tüm estetik ameliyatlarda olduğu gibi doktorun deneyiminin, uzmanlığının ve bilgisinin ön planda olduğu ameliyatlardır. Op. Dr. Evren İşçi hastalarının beklentileri ve vücutlarına en uygun görünümü ustalıkla birleştirmeyi başararak yüksek hasta memnuniyeti sağlamaktadır. Siz de Op. Dr. Evren İşçi ile iletişime geçerek istediğiniz görünüme erişmek için ihtiyacınız olan ilk adımı atabilirsiniz.

Meme küçültme ameliyatları kadınlar tarafından hem estetik nedenlerle hem de sağlık nedenleriyle tercih edilen son derece popüler estetik ameliyatlardır. Memelerin normal kabul edilenden daha büyük olması durumu yani Makromasti her ne kadar çoğu kişi tarafından estetik bir sorun olarak kabul edilse de aslında bazı kadınlar açısından son derece ciddi bir sağlık sorunu haline gelebilir. Memeleri normal kabul edilenden daha büyük ve vücudunun geri kalanı ile orantısız olan kadınlar istedikleri kıyafetleri giyememe, fiziksel aktivite sırasında zorlanma ve spor yapamama gibi sorunlarla karşı karşıya kalabilirler. Diğer yandan büyük memelere sahip olmak; göğüs altı bölgesinde pişik oluşumuna ve terlemeye, duruş bozukluklarına, ağırlık dolayısıyla boyun ve sırt bölgesinde ağrılara neden olabilir. Bunun sonucunda kişinin konforu ve sosyal hayatı olumsuz yönde etkilenebilir.

Meme küçültme estetiği ameliyatı kapsamında hastanın fazla olan meme dokusu, deri ve yağ dokusu çıkarılır. Bu sayede kişinin daha sıkı, küçük ve hafif memelere sahip olması hedeflenir. Fazla meme dokusu, deri ve yağ dokusu çıkarılması aşamasında kişi özelinde yapılan planlama göz önünde bulundurulur. Meme başları doğru şekilde konumlandırıldıktan sonra olması gereken yere yerleştirilir. Bu sayede kişinin vücuduyla orantılı boyutlarda ve daha estetik görünen memelere sahip olması sağlanır. Bununla birlikte meme küçültme estetiği ameliyatı ile sağlık sorunları giderilir ve kişinin yaşam kalitesi artırılır.

Meme estetiği ameliyatı 18 yaşın üzerinde ve meme gelişimini tamamlamış kişilere uygulanır. Eğer istisnai durumlar söz konusuysa daha önceki dönemlerde de meme estetiği ameliyatı yapılması gündeme gelebilir. Meme küçültme ameliyatı genellikle doğumdan sonra kilo almaya, emzirmeye ve genetik nedenlere bağlı olarak büyük memelere sahip olunması durumunda gerçekleştirilir. Bazı durumlarda kişiler çok zayıf beden ölçülerine sahip olmakla birlikte memelerinin vücutları ile orantılı olmaması nedeniyle meme küçültme ameliyatına başvurabilirler.

Meme Küçültme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Meme küçültme estetiği ameliyatı kişi özelinde belirlenen farklı tekniklere göre uygulanabilir. Kullanılan teknikler genellikle ameliyat sonrası hamilelik planlayan kadınların sağlıklı bir emzirme süreci yaşamasının sağlanması amacıyla süt kanallarının korunmasına amaçlanır. Her ne kadar meme küçültme ameliyatlarında hasta özelinde farklı teknikler kullanılması söz konusu olsa da tekniklerin neredeyse tamamında meme başından aşağı doğru inen bir çizgi ya da ters T şeklinde kesi yapılır. Ameliyatın hangi teknikle gerçekleştirileceği hastanın cilt elastikiyeti, memelerin büyüklüğü ve memelerdeki deformasyon derecesi gibi bazı etkenler göz önünde bulundurularak belirlenir.

Meme küçültme estetiği ameliyatı genel anestezi altında uygulanır. Çok ağrılı bir operasyon olmamakla birlikte ameliyat sonrası günlük hayata dönme süresi hasta özelinde değişebilir. Meme küçültme estetiği ameliyatı sonuçları kalıcıdır. Memeler ameliyattan sonra yeniden büyümez. Meme küçültme ameliyatından sonra kişilerin günlük aktiviteleri ve yaşam kaliteleri ciddi düzeyde artar. Yapılan araştırmalara göre meme küçültme estetiği ameliyatı olan kadınlarda meme kanseri görülme riski azalmakla birlikte ameliyattan sonra rutin kontroller aksatılmamalıdır.

Meme Küçültme Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Etmeli?

Tüm estetik ameliyatlarda olduğu gibi meme küçültme estetiği ameliyatından sonra da hızlı ve sağlıklı bir iyileşme sürecinin yaşanması için bazı noktalara dikkat edilmelidir. Meme küçültme estetiği ameliyatından sonra meme başlarında bir süre hissizlik yaşanabilir. Bu hissizlik bir süre sonra kendiliğinden geçecektir.

Meme küçültme estetiği ameliyatından sonra erken ve geç dönemde farklı sorunlarla karşı karşıya kalınabilir. Nadir olmakla birlikte erken dönemde kanama, enfeksiyon ve geç yara iyileşmesi gibi sorunlar yaşanabilir. İzlere ve şekle bağlı olan problemler ise geç dönemde ortaya çıkabilir. Şekille ilgili sorunlar genellikle memenin büyüklüğü noktasında ortaya çıkar. Bu tür sorunlarla karşılaşılmaması ve hasta memnuniyetsizliğinin oluşmaması için ameliyattan önce hastanın beklentileri net bir şekilde anlaşılmalı ve operasyon sonrası elde edilecek sonuçla ilgili olarak hastaya ayrıntılı bilgi verilmelidir.

Meme küçültme estetiği ameliyatından sonra özellikle ilk 4 hafta ağır işlerden ve spor aktivitelerinden kaçınılmalıdır. Hastalar iyileşme sürecinde itme ve çekme gibi zorlanmaya yol açabilecek hareketleri yapmamalı aynı zamanda ağır kaldırmamaya özen göstermelidir. Meme küçültme estetiği ameliyatından sonra ortaya çıkan ödemler genellikle 3 ila 4 hafta içinde kaybolsa da ödemlerin tam olarak giderilmesi ve tam şeklini elde etmesi için ortalama 6 aylık bir süreye gereksinim vardır.

Editör: Haber Merkezi