Meme küçültme estetiği, ağırlık ve sarkıklık yapmakta olan cilt-meme bez dokusunun memeden çeşitli yöntemlerle alınması ve memenin dik bir forma ulaştırılmasıdır. Son zamanlarda sıklıkla tercih edilen meme küçültme estetiği, memenin estetik açıdan iyileştirilmesi olarak bilinir. Memesinin boyutundan şikayetçi olan kadınların tercih ettiği uygulama, pek çok işlem basamağı dahilinde yapılmaktadır.

Bu uygulama nasıl gerçekleşir?

Meme estetiği, çeşitli işlem basamakları dahilinde memede ağırlık ve sarkık yapan cilt-meme dokusunun alınması ve memenin estetik açıdan iyileştirilmesi olarak tanımlanabilir. Memesinde riskli kitle bulunmayan, meme gelişimini tamamlamış bireyler, meme estetiğinden faydalanabilmektedir.

Estetik açıdan ideal göğüslere ulaşmak için tercih edilen uygulama öncesi hekim tarafından muayene yapılmaktadır. Uygulamadan 15 gün önce sigara tüketiminin sonlandırılmış olması gerekir. Bunun yanı sıra operasyondan önceki 15 gün içerisinde tempolu egzersizler ve yürüyüşlerin yapılması da gerekmektedir. Uygulama öncesinde genel anestezi yapılarak hastanın işlem sırasında acı ya da ağrı hissetmesi engellenir.

Uygulama süresi değişiklik gösterebilse de çoğunlukla 2-4 saat aralığında sürdüğü bilinmektedir. Kesi içeren bir ameliyat olması nedeniyle meme küçültme estetiği, iz bırakan bir cerrahi müdahaledir. Ameliyat sonrasında erken dönemlerde izler koyu olsa da zaman ilerledikçe daha az belirgin hale gelecektir. Hatta fark edilemeyecek kadar silikleştiğini ifade etmek olanaklıdır.

Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Meme küçültme ameliyatının belli başlı işlem basamakları bulunuyor. Milanoklinik.com, meme estetiği ameliyatını gerçekleştiren bir kliniktir. Meme küçültme estetiğinde belli başlı adımlar ön plana çıkıyor. Bu adımların her biri, meme küçültme estetiğinin başarılı bir şekilde sonuçlanması için çok önemlidir.

Meme küçültmede ilk önce, ideal meme boyutu belirlenmekte ve meme yapısına göre planlamalar yapılmaktadır. İşlem öncesi hastaya genel anestezi uygulanarak kişinin işlem sırasında herhangi bir acı ya da ağrı hissetmesi engellenir. Ardından ilgili bölgede kesi yapılır ve fazlalık olan bez dokusu, yağ dokusu ve meme derisi çıkarılarak işlemlere devam edilir. Kesi atılan bölgede yapılacak işlemlerin tamamlanması sonrasında bölgeye kesi atılır.

Meme küçültme estetiğinin her bir aşaması titizlikle yapılmalıdır. Uygulama sonrasında kişi, arzu ettiği meme boyutuna ulaşmış olacaktır.

Editör: Haber Merkezi