250 YATAKLI HASTANE
Sağlık Bakanlığı tarafından yapımına başlanan ve zemin sıvılaşması nedeniyle inşaatında sorun yaşanan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ni inşaatı hızlandı. Müteahit firma zemin sıvılaşma sorununu toplamda yoğun balçığa rağmen 450 iksa kazığı çakarak aşmaya çalışmış, zeminde tamamlanan bölümlerde ise Jet Grout denilen sıvı enjeksiyon çalışmaları yapmıştı.

KAUÇUK YERLEŞTİRİLDİ
Uzun ihale süreci sonrasında başlatılan temel kazım ve kazık çakma işlemi müteahhit firmada yaşanan ekonomik sıkıntı nedeniyle bir süre durmuş, sonrasında ise uzun süre depreme karşı koruyucu özelliği olan kauçuklar beklenmeye başlamıştı. Direklerin altına yurt dışından getirilen deprem koruyucusu kauçuk malzemelerin yerleştirilmesi ile çalışmalar hız kazandı.

DEPREME DAYANIKLI
Yurt dışından getirilen kauçuk malzeme, direklerin altına yerleştirilirken, söz konusu sistem Türkiye’de bir binada ikinci kez uygulanacak. Depremin şiddetini emen sistem sayesinde, hastane binası depreme dayanıklı hale gelecek. Öte yandan Orman Bölge Müdürlüğünden alınan 20 dönümlük alana da otopark yapılması planlanıyor.

Editör: Haber Merkezi