Diş impantı, eksik dişlerin hem estetik hem de sağlık açısından meydana getirdiği sorunları önlemek amacıyla uygulanan bir yöntemdir. Uygulama kapsamında çene kemiğinin içerisine titanyumdan yapılan vidalar eklenir. Bu şekilde temel olarak yapay bir diş kemiği oluşturulur. Ardından vidaların üzerine protez dişler yerleştirilerek işlem tamamlanır. Diş implantı, çok uzun süreli kullanılabilmesi nedeniyle pek çok kişi tarafından kullanılan uygulamalar arasında yer almaktadır.

Diş İmplantı Nedir?

Diş implantı, temelde eksik dişlerin ağız içinde yarattığı sorunların giderilmesi amacıyla kullanılan bir yöntemdir. Eksik dişler, yakınındaki dişlere de zarar verebilmektedir. Ayrıca estetik açıdan çeşitli sorunlara neden olabilmekte ve kişinin kendisini psikolojik anlamda kötü hissetmesine neden olmaktadır.

Diş implantı, 18 yaşından büyük kişilere uygulanabilen bir yöntemdir. Kişinin çene ve yüz gelişiminin tamamlanmış olması bir hayli önemlidir. https://meltemmutluguler.com/ Ortodonti ve Estetik Diş Kliniği tarafından da yapılan uygulama, kişinin uzun süreli kullanabileceği proteze ulaşmasını sağlar. Uygulama kapsamında çeşitli işlem basamakları uygulanmakta ve kişinin ağzında yapay bir diş kemiği oluşturulmaktadır.

Bu kemik sayesinde protez diş eklenebilir ve eksik olan dişin yerine protez diş konularak kişinin yemek yeme konusunda konfor elde etmesi sağlanabilir. İmplant uygulaması uzun süreli bir yöntem olarak bilinmektedir. Bu nedenle sürecin iyi planlanması ve süreç içerisinde titiz bir şekilde çalışma yapılması gerekmektedir.

Diş İmplantı Nasıl Yapılır?

Diş İmplantı, çeşitli işlem basamaklarından meydana gelen bir uygulama olarak bilinmektedir. Genel olarak aşağıdaki gibi sıralanabilen işlem basamaklarına sahiptir:

    · İşlemden önce detaylı bir muayene ve analiz gerçekleştirilir.

    · Çene kemiğinin içerisine titanyumdan yapılma vidalar titizlikle yerleştirilir.

    · İmplant sonrasında ilgili bölge diş eti ile kapatılarak iyileşmesi için belirli bir süre beklenir.

    · İyileşmenin sağlanması sonrasında protez diş takılır.

Diş İmplantında her basamak bir hayli önemlidir. Herhangi bir hata, işlemin başarısızlıkla sonuçlanmasına neden olabilir. Bu nedenle kişiye özel planlanan süreç içerisinde her bir işlemin titizlikle yapılması ve kontrollerin gerçekleştirilmesi bir hayli önemlidir. İşlemin başarılı bir şekilde sonuçlanması ile kişi, uzun süre kullanabileceği protez dişlere ulaşmış olmaktadır. Sakarya diş kliniği yaşamış olduğunuz problemlerde en uygun tedavileri size sunar.

Editör: Haber Merkezi