Sağlık sektöründe personel ihtiyacının karşılanmasına yönelik önemli bir düzenleme hayata geçiriliyor. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 2027 yılında toplam 31 bin 54 sözleşmeli sağlık personelinin istihdam edilmesi planlanıyor.

Düzenlemenin özellikle sağlık personeli temininde güçlük yaşanan bölgelerde hizmetlerin daha etkin ve kesintisiz yürütülmesini amaçladığı belirtildi.

En fazla personel hastanelerde görev yapacak

Cumhurbaşkanlığı Kararı kapsamında istihdam edilecek personelin büyük bölümü yataklı tedavi hizmetlerinde görevlendirilecek.

Hizmet birimlerine göre personel dağılımı şöyle:

Hizmet birimi

Personel sayısı

Yataklı tedavi hizmetleri

31.040

İlçe sağlık müdürlükleri ve toplum sağlığı merkezleri

7

Sağlık evleri

6

Acil sağlık hizmetleri

1

Toplam

31.054

25 bin 955 uzman tabip istihdam edilecek

Kararda yer alan kadro dağılımına göre en fazla istihdam uzman tabip alanında gerçekleştirilecek.

Personelin meslek gruplarına göre dağılımı ise şöyle açıklandı:

  • Uzman tabip: 25.955 kişi

  • Tabip: 5.061 kişi

  • Sağlık memuru: 25 kişi

  • Ebe: 9 kişi

  • Hemşire: 2 kişi

  • Diyetisyen: 1 kişi

  • Sağlık teknikeri: 1 kişi

Personel ihtiyacı bulunan bölgelere öncelik

Düzenlemeyle sağlık çalışanı temininde zorluk yaşanan yerlerde personel ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.

Sakarya'da kurs ve eğitim kurumlarına 2 gün ara!
Sakarya'da kurs ve eğitim kurumlarına 2 gün ara!
İçeriği Görüntüle

Özellikle hastanelerdeki sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi, vatandaşların sağlık hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması ve mevcut personel ihtiyacının azaltılması amaçlanıyor.

Başvurular ne zaman başlayacak?

Resmi Gazete'de yayımlanan karar, 2027 yılına ilişkin sözleşmeli sağlık personeli istihdamının hizmet birimlerini ve kadro dağılımını belirliyor.

Karar, başvuruların başladığı anlamına gelmiyor. Başvuru tarihleri, tercih işlemleri ve yerleştirme takvimine ilişkin ayrıntıların Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak duyurularla netleşmesi bekleniyor.

Adayların, başvuru sürecine ilişkin resmi açıklamaları takip etmesi gerekiyor.

Fotoğraf: sosyal medya

Kaynak: Haber Merkezi