“Boğulma Değil, Boğazına Zarar Verilmiş”

NTV’ye konuşan acılı baba, Rojin’in ölüm nedeninin resmi kayıtlarda yer aldığı gibi “suda boğulma” olmadığını iddia ederek, “Boğazına zarar vermişler. Akciğerinde su yok” dedi. Bu durumun adli tıp raporlarıyla yeniden değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

“Gassal: 18 Gün Suda Kalmış Bir Beden Değildi”

Kızının cenazesini gördüğünü ve gassalla da konuştuğunu belirten Nizamettin Kabaiş, şu ifadeleri kullandı:

“Gassal bana, ‘Abi bu 18 gün suda kalacak bir beden değil’ dedi.”

Bu sözlerin, Rojin’in kayıp olduğu süre boyunca suda tutulmadığı şüphesini güçlendirdiğini dile getirdi.

DNA İddiası: “İki Erkeğe Ait İzler Var”

Baba Kabaiş, dosyada yer alan bazı bulgulara dikkat çekerek, kızının vücudunda iki erkeğe ait DNA tespit edildiğini iddia etti. Bu bilginin soruşturmanın seyrini değiştirecek nitelikte olduğunu savunan aile, delillerin yeniden ve titizlikle incelenmesini talep ediyor.

15 Aydır Yanıtsız Sorular

Rojin Kabaiş’in ölümünün üzerinden 15 ay geçmesine rağmen birçok sorunun cevapsız kaldığını söyleyen Kabaiş, sürecin yavaş ilerlemesine tepki gösterdi. Adalet Bakanlığı’ndan gelen görüşme davetinin aile için bir umut ışığı olduğunu belirtti.

Bakan Tunç ile Görüşecek

Nizamettin Kabaiş, yarın Ankara’da Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile görüşeceğini açıkladı. Görüşmede dosyadaki eksiklikleri ve iddiaları doğrudan ileteceklerini ifade etti.

“Aydınlatılmazsa Açlık Grevine Başlarım”

Baba Kabaiş, olayın aydınlatılmaması halinde tepkisini daha da büyüteceğini belirterek, “Gerekirse Meclis’in kapısında otururum, açlık grevine başlarım” dedi.

Rojin Kabaiş’in ailesi, soruşturmanın hızlandırılmasını ve tüm delillerin yeniden, bağımsız ve şeffaf biçimde değerlendirilmesini istiyor. Kamuoyu ise Adalet Bakanlığı ile yapılacak görüşmeden çıkacak sonucu merakla bekliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ