Olay, Şehit Cüneyt Yıldız Caddesi üzerindeki Opet istasyonunda meydana geldi. İddiaya göre 8 aydır istasyonda çalışan Seyithan Alay, Rus plakalı bir aracın plakasını yoğunluk nedeniyle okuyamadı.
İşlemi geciktirmemek adına sisteme “Putin” yazarak giriş yapan Alay’ın bu hareketi, araçta bulunan Rus müşteriler tarafından kahkahalarla karşılandı. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
GÖRÜNTÜLER YAYILDI, İŞİNDEN OLDU
Görüntülerin kısa sürede sosyal medyada yayılmasının ardından istasyon yönetimi harekete geçti. Herhangi bir kötü niyet ya da hakaret kastı olmadığı ifade edilmesine rağmen, çalışan Seyithan Alay’ın işine son verildi.
“KÖTÜ NİYETİM YOKTU”
Yaşananları anlatan Alay, o anki yoğunluğa dikkat çekerek, “Plaka çok karışıktı, okuyamadım. O an aklıma ‘Putin’ yazmak geldi. Tamamen yoğunluktan kaynaklıydı. Buna rağmen işten çıkarıldım, çok şaşırdım” dedi.
HUKUKÇUDAN DİKKAT ÇEKEN YORUM
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Elif Şuara Güngör ise işten çıkarmanın orantısız olabileceğine dikkat çekti. Güngör, bu tür durumlarda en ağır yaptırımın işten çıkarma olmaması gerektiğini belirterek, uygulamanın “hakkın kötüye kullanılması” olarak değerlendirilebileceğini ifade etti.
SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI
Olayın ardından sosyal medyada çok sayıda kullanıcı, bir anlık hatanın bu şekilde sonuçlanmasını eleştirdi. Bazı kullanıcılar verilen kararı “ağır ve orantısız” bulurken, çalışan lehine destek mesajları paylaşıldı.





