Özel, TÜİK verileri ile ENAG ölçümleri arasındaki farklara dikkat çekerek, resmi enflasyonun yıllık yüzde 33 olduğunu, ancak gerçek enflasyonun yüzde 63 seviyesinde bulunduğunu söyledi. Emekli maaşları ve asgari ücretin bu durumdan olumsuz etkilendiğini belirten Özel, “Hesaplar TÜİK’e göre yapılıyor. Ama yoksulluk artık katlanılamaz bir noktaya geliyor. Biz mevcut fakiri seviyoruz ama fakirliği sevmiyoruz. Andolsun ki bu parti iktidar olacak, Bolu’da bir tane fakir kalmayacak” dedi.
Konuşmasında ekonomi politikalarını da eleştiren Özel, “AK Parti, zenginlere vergi affı yapıyor, ama gariban vatandaşın 10 lira vergi borcunu affetmiyor. Bu tercih meselesidir. Parayı ya yandaşlara yedirirsin, ya darbeye girişirsin, ya da millete bakarsın” ifadelerini kullandı.
Asgari ücret politikalarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Özel, CHP iktidarında asgari ücretin her ay enflasyona göre otomatik olarak artırılacağını belirtti. “Asgari ücretliye yılda bir kere verip sonra selam bile vermeme devri bitecek” diyen Özel, Avrupa standartlarında bir ücret politikası uygulayacaklarını söyledi.
Özel, partisinin Avrupa Birliği üyeliği hedefini de vurgulayarak, “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu ülkeyi AB’nin tam üyesi yapacağız ve enflasyonu onlar gibi yüzde 1,5 seviyesine çekeceğiz. Bolu’nun çiftçisi, emeklisi ve asgari ücretlisi onurlu bir yaşam sürecek” dedi.
Mitingde muhalefet birliği mesajı da veren Özel, “Muhalefete muhalefet devrini çok geride bıraktık. Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz. Sandık gelecek, başımızdaki ceberut iktidar gidecek” ifadelerini kullandı.