Bakanlık, uçağın kara kutuları olarak bilinen FDR (Flight Data Recorder) ve CVDR (Cockpit Voice Data Recorder) cihazlarının TUSAŞ tesislerinde incelendiğini ve olay yerindeki kaza kırım çalışmalarının devam ettiğini duyurdu. Ayrıca, uçağın enkaz parçalarının Kayseri’deki 2’nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü'nde detaylı olarak inceleneceği bildirildi.

MSB, yapılan detaylı inceleme sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılacağını belirterek, "Resmi açıklamalarımız haricinde yapılan haber ve yorumlara itibar edilmemesi önem arz etmektedir" ifadelerini kullandı. Bakanlık, kazayla ilgili her türlü açıklamanın yalnızca resmi kanallardan yapılacağını vurguladı.

Kazadan Sonra Çalışmalar Devam Ediyor

C-130 tipi uçağın 11 Kasım 2025 tarihinde Azerbaycan-Gürcistan sınırında düşmesi sonucu, üç asker hayatını kaybetmişti. Kazanın ardından Bakan Yaşar Güler, şehit askerler için Ankara'da tören düzenlemiş ve şehit ailelerine taziye ziyaretlerinde bulunmuştu.

MSB, olayla ilgili çalışmaların büyük bir hassasiyetle sürdüğünü ve kazanın nedenleri hakkında detaylı araştırmalar yapıldığını belirtti. Enkaz parçalarının Kayseri'deki hava bakım merkezinde yapılan incelemelerin ardından kazanın kesin nedenlerinin netleşmesi bekleniyor.

Fotoğraf: SOSYAL MEDYA

Kaynak: Haber Merkezi