Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer ile Yıldırım İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç’in de katıldığı program, Yıldırım ilçesindeki Akıncıtürk İhsan Dikmen İlkokulu bahçesinde gerçekleştirildi. Öğretmenler ve öğrenciler, depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için saygı duruşunda bulundu. Ardından hep birlikte İstiklal Marşı okunarak birlik ve beraberlik duygusu pekiştirildi.

“Acıyı ortak hafızaya, umudu dayanışmaya dönüştürüyoruz”

Programda konuşan Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, eğitim camiası olarak depremde hayatını kaybedenleri unutmadıklarını vurguladı. Çokgezer, hayatını kaybedenlerin hatırasını yaşatmaya devam edeceklerini belirterek, toplum olarak dayanışma ruhunun güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Deprem şehitleri dualarla anıldı

Programda öğrenciler ve öğretmenler depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için dualar etti. Anma etkinliği, deprem felaketinin toplumda bıraktığı derin izleri bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: İHA