Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, kırsal bölgelerde yaşayan çocuklara ulaşmak ve onların sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla “Bir Hikâye Bin Neşe” projesini başlattı. Proje kapsamında düzenlenen etkinliklerin ilk adresleri Adapazarı Taşkısığı İlkokulu ile Karakamış İlkokulu oldu.

“Salıncak” miniklerden büyük beğeni topladı

Yazarlığını ve yönetmenliğini Seçkin Bayramoğlu’nun üstlendiği “Salıncak” adlı Karagöz ve Hacivat gölge oyunu, öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi. Gösteri boyunca kahkahaların eksik olmadığı etkinlikte minikler keyifli anlar yaşadı.

Hem eğlendiler hem öğrendiler

Eğlenceli içeriklerle desteklenen programda öğrencilere doğa ve çevre bilinci, sağlıklı beslenme, kişisel hijyen ve aile kavramı gibi konularda bilgiler aktarıldı. Çocukların hem eğlenmesi hem de öğretici mesajlarla bilinçlenmesi hedeflendi.

Serdivan Trafik Park’ta Minikler Hem Öğreniyor Hem Eğleniyor
Serdivan Trafik Park’ta Minikler Hem Öğreniyor Hem Eğleniyor
İçeriği Görüntüle

Etkinliğin sonunda öğrencilere diş fırçası seti hediye edildi. Bu uygulamayla ağız ve diş sağlığının önemi vurgulanırken, “Bir Hikâye Bin Neşe” projesiyle kırsal bölgelerdeki çocuklara yönelik sosyal ve eğitici etkinliklerin sürdürülmesi amaçlanıyor.

Kaynak: Sakarya Büyükşehir Belediyesi