Merve, şiddet gördüğü ve zorla tutulduğu Yılmaz tarafından alıkonulduğu evden çıkarılarak Şiddet Önleme Merkezi’ne yerleştirildi. Yayında yaptığı açıklamada, Yılmaz tarafından fiziksel şiddete maruz kaldığını belirten Merve, “Yüzüme vurdu, ayağıma vurdu, beni zorla alıkoydu” ifadelerini kullandı.
Olayın detayları da ortaya çıktı: Merve, Adapazarı’ndaki bit pazarında tanışıp evlendiği Yılmaz’ın geçmişte kayınbiraderini bıçakladığı ve cezaevine girip çıktığı öğrenildi.
Canlı yayında yapılan ihbarın ardından savcılık harekete geçti ve operasyon başlatıldı. Merve ve Yılmaz’ın ifadeleri alındıktan sonra Yılmaz, adliyeye sevk edildi.
Program sırasında yaşananlar, sunucu Müge Anlı’yı gözyaşlarına boğarken, izleyiciler de gelişmeler karşısında duygusal anlar yaşadı. Merve’nin güvenli bir şekilde Şiddet Önleme Merkezi’ne alınmasıyla olayın ilk aşaması tamamlanmış oldu.