Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce tutuklanan örgüt üyelerinin dışarıdaki faaliyetlerini sürdürdüğü değerlendirilen kişilere yönelik çalışma başlatıldı.
Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi.
11 şüpheli yakalandı
Operasyonda haklarında gözaltı kararı bulunan 12 kişiden birinin cezaevinde olduğu tespit edildi.
Diğer 11 şüpheli ise ekipler tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde de aramalar gerçekleştirildi.
Jandarmadaki işlemleri tamamlanan 11 kişi adliyeye sevk edildi.
İlk operasyon haziran ayında yapılmıştı
Soruşturmanın ilk operasyonu haziran ayında düzenlenmişti.
O dönem, örgütün yöneticileri arasında olduğu değerlendirilen Mehmet Y. ile ikiz kardeşi Recep Y.’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda şüpheli hakkında işlem yapılmıştı.
“Tefecilik”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama” ve “yağma” suçlamaları kapsamında yürütülen soruşturmada Mehmet Y.’nin de aralarında bulunduğu 13 şüpheli tutuklanmıştı.
Recep Y. daha sonra yakalanmıştı
Hakkında yakalama kararı çıkarılan Recep Y.’nin, jandarmanın istihbari çalışmaları sonucu kız arkadaşıyla birlikte Yunanistan’a geçmek üzere bir adaya gitmeye hazırlandığı belirlenmişti.
Düzenlenen operasyonla yakalanan Recep Y., işlemlerinin ardından cezaevine gönderilmişti.
Soruşturmanın yeni gözaltılarla birlikte genişletildiği belirtilirken, adli sürecin devam ettiği öğrenildi.




