Latin dansları, folklor ve karnaval dansı gibi farklı coğrafyalara ait performansların sergilendiği etkinlikte, müziğin evrensel dili sahneye taşındı. Engelli bireylerin sahne performansları, izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı.

Geniş Katılım Sağlandı
Programa Kocaeli Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Berna Abiş, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Köse ve Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Murat Yavuz ile çok sayıda davetli katıldı. Organizasyon, yerel yönetim ile sivil toplum iş birliğinin güçlü bir örneği olarak dikkat çekti.

Hazırlık Sürecinde Büyük Destek
Engelli bireylerin etkinliğe ulaşımı, Büyükşehir Belediyesi’nin “Engelsiz Taksi” hizmetiyle sağlandı. Sahne öncesi hazırlık süreci Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi tarafından yürütülürken, prova çalışmaları için Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi’nin salonu tahsis edildi. Ayrıca sahneye erişimi kolaylaştırmak amacıyla kurulan rampalar sayesinde etkinlik alanı tamamen erişilebilir hale getirildi.

Yaklaşık 7 ay süren yoğun hazırlık sürecinin ardından sahneye çıkan ekipte 6 gönüllü de yer aldı. Program sonunda tüm katılımcılara plaket takdim edildi.

“Yanımızda Olduklarını Hissettirdiler”
Kocaeli Spastik Çocuklar Derneği Başkanı Nurel Ergüneş, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğine dikkat çekerek teşekkür etti. Ergüneş, projeyi ikinci kez hayata geçirdiklerini belirterek, sağlanan desteklerin kendileri için büyük anlam taşıdığını ifade etti.

“Bu Sahnede Azim ve Başarı Var”
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Berna Abiş ise konuşmasında etkinliğin önemine vurgu yaparak, “Bu sahnede sadece dans değil; emek, azim ve başarıyı gördük. Ailelerin desteği de bu başarının önemli bir parçası” dedi.

Kocaeli’de gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlik, engelli bireylerin sanat aracılığıyla toplumsal hayata katılımını güçlendiren örnek bir organizasyon olarak hafızalarda yer etti.

Kaynak: RSS