Kayseri Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 91’inci yıl dönümü dolayısıyla özel bir program düzenledi. Kentin farklı mahallelerinde görev yapan 33 kadın muhtar, Mimar Sinan Parkı’ndaki Kayseri Halk Ozanları Kültür Evinde gerçekleştirilen etkinlikte buluştu.
“Sizlerle Gurur Duyuyoruz”
Programda kadın muhtarlara hitap eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Hikmet Ulusoy, kadınların yerel yönetimlerdeki güçlü varlığına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 91’inci yıl dönümü… Ne kadar güzel bir gün. Kayseri’de tam 33 kadın muhtarımız var ve sizlerle gurur duyuyorum. Sizler güne mahallenin problemleriyle başlıyor, şükürle işinizi tamamlıyorsunuz. İyi ki varsınız, birlikte güzel işlere imza atacağız.”
“Tarihi Çok Eski, Kökleri Derin Bir Hak”
Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Asaf Yüksel de konuşmasında kadın muhtarların önemine vurgu yaparak şunları söyledi:
“5 Aralık 1934 tarihinde seçme ve seçilme hakkı verilen siz değerli kadınların tarihi aslında çok eski. Bu, Cumhuriyet tarihimizin kazandırdığı bir hak olsa da dünya tarihinde, özellikle Türk tarihinde kadınların liderliğinin kökleri çok derindir. Bizim asenalarımız çok.”
Sazlı Sözlü Kutlama
Programda halk ozanlarının seslendirdiği türkülerle keyifli anlar yaşayan kadın muhtarlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e minnetlerini dile getirerek kadınlara verilen bu tarihi hakkın önemini bir kez daha vurguladı.
Katılımcılar, düzenlenen anlamlı program için Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti.





